L'exposició 'Entorn Ocaña' a SETBA


Autorretrat d'Ocaña

SETBA - Zona d'Art us convida a la inauguració de l'exposició ‘Entorn Ocaña’, homenatge a l’artista José Pérez Ocaña. L'activitat tindrà lloc a les Sales Rusiñol i Ramon Casas, el proper dijous 19 de febrer a les 8 del vespre. L'exposició del 19 de febrer al 13 de març de 2009.

SETBA - Zona d'Art presenta l’exposició “Entorn Ocaña”, amb la què vol recuperar la figura de l’artista plàstic i retre-li homenatge al mateix pis on va viure el darrer any de la seva vida. La mostra oferirà 25 peces de l’artista que corresponen al període 1980-1983. Les obres, aquarel·les, dibuixos, tinta, acrílic i olis, són inèdites, ja que provenen de col·leccions privades. L’exposició, que ha comptat amb la col·laboració de familiars i amics de l’artista en la seva organització, vol anar més enllà de la imatge pública, sovint provocativa i controvertida, d’Ocaña i centrar-se en el pintor de traçat vigorós i colors transgresors. A part de l’exposició es pot veure el fris original, format per una cadena d’angelets blaus, que l’artista va deixar en una de les sales del pis on ara es troba Setba.

També és realitzaran activitats paral·leles a la mostra i que giraran entorn de la figura d’Ocaña. El dijous 26 de febrer està programada una xerrada entorn l’obra i la imatge pública de l’artista a càrrec del dibuixant de còmics Nazario i la catedràtica de literatura espanyola Luisa Francisco. La conferència donarà pas a la projecció del reportatge “ExpOcaña 2009” de Juan J. Moreno i dijous 5 de març a es projectarà la pel·lícula “Ocaña, retrat intermitent” de Ventura Pons. Ambdues activitats tindran lloc a Setba a les 8 del vespre.

SETBA - Zona d'Art és un espai cultural polivalent, destinat a acollir exposicions artístiques, presentacions, tallers i activitats, entre d'altres. Un dels principals objectius és donar veu tant als artistes reconeguts com aquells que s'inicien en l'art, als que ofereix l'espai com a altaveu perquè s'apropin al públic. L'altre eix central és la recuperació per a la ciutat d'un espai de creació artística i moviment cultural, com són la Plaça Reial i el barri de Ciutat Vella.

Plaça Reial , 10 - 1r 2a
08002 Barcelona
Tel. 934 813 696