Víctor Pedra a la Galeria Anquin’s de Reus



Víctor Pedra (Barcelona, 1955) torna a la Galeria Anquin’s de Reus per presentar una monogràfica de la seva obra. Un cop més, Pedra torna a demostrar el seu domini de la tècnica pictòrica i el seu profund coneixement de la història de l’art, de les avantguardes en especial, en obres que són el treball madurat a partir de la influència tant del surrealisme com del cubisme.

Tot i la clara al·lusió al Picasso més simbolista, el dels últims anys, també crida l’atenció la seva relació amb l’art primigeni, ja sigui l’egipci o bé el de la Grècia arcaica, bàsicament per aquests colors terrosos, ocres i vermells opacs, que tant pròxims són a les crateres gregues o etrusques.
La figura femenina és la gran protagonista d’aquestes obres. Dones en situacions quotidianes o posant per a ell, malabaristes i arlequins, i d’altres, que observa i interpreta a la seva particular manera, dotant-les d’una gràcia i una màgia especials, fent veure la realitat des d’un punt de vista nou i diferent.

Aquesta reinterpretació geomètrica de figures i espais, que a primer cop d’ull pot semblar un pèl estàtica, és tractada amb una audàcia tal que fa que es puguin percebre els impulsos que faran que aquestes arribin al moviment desitjat. Així doncs, es aquesta una oportunitat inigualable per conèixer l’obra d’un dels grans pintors d’arrel clàssica dels que encara es pot gaudir a casa nostra.

Avda. Dr. Vilaseca, 9-11
REUS
Tel. 977312759
www.anquins.com

Entrades populars