Galeria Literària | Claudi Puchades | Setba | Barcelona


Claudi Puchades presenta la seva Galeria Literària, un homenatge plàstic als grans personatges de la literatura universal. La inauguració de la mostra és avui 2 d'abril a les 8 del vespre a Setba-Zona d'Art i es podrà veure fins el 15 de maig. L'artista i l'exposició han estat una proposta d'Emma Giné, comissària d'exposicions i coordinadora d'Art Neutre?.

La 'Galeria Literària', d'en Claudi és un alfabet il·lustrat format per 30 acrílics sobre tela de petit format, en blanc i negre. Les obres són 30 retrats de personatges literaris que han marcat a l'artista al llarg de la seva vida i que componen un autèntic alfabet de la 'a' a la 'z', d'acord amb les inicials dels noms o cognoms de cadascun d'ells, amb un parell d'excepcions a la 'ç' i la 'ñ', a l'interior.

Els artistes són, per ordre alfabètic: 

Edgar Allan Poe, Samuel Beckett, Pere Calders, Maria Mercè Marçal, Chateaubriand, Bob Dylan, Umberto Eco, Sigmund Freud, Vincent van Gogh, Herman Hesse, Eugène Ionesco, Juan Ramón Jiménez, Franz Kafka, Ramon Llull, Joan Margarit, Pablo Neruda, Vicente Blasco Ibáñez, George Orwell, Manuel de Pedrolo, Pere Quart, Ray Bradbury, Jean Paul Sartre, Antoni Tàpies, Miguel de Unamuno, Mario Vargas Llosa,, Tom Wolfe, Xavier Bru de Sala, Yuriko Mishima, Émile Zola.

Claudi Puchades, s'autodefineix com a radiofonista cultural i artista plàstic, ha estat sempre vinculat al món de la cultura: realitzador, conductor, locutor i guionista de programes culturals a Ràdio Nacional, TVE i Catalunya Ràdio. Actualment és el responsable de l'àmbit d'Arts Plàstiques d'iCat fm i col·labora habitualment al magazín "Cabaret Elèctric" d'aquesta mateixa emissora.

.

Entrades populars