El Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx

El Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx (Alacant) que organitza 'Caja del Mediterráneo' (CAM) ha batut en el seu XXXII edició el seu rècord de participació amb la resposta de 923 directors procedents de tot el món, cineastes que han presentat els seus treballs com a pas previ a la selecció final de films a concurs del certamen 2009, que es farà del 24 al 31 de juliol, segons han informat hui en un comunicat fonts de l'entitat financera.

Esta elevada xifra de participació consolida un any més el certamen com "un dels punts d'atracció més destacats" per als joves directors, com ho demostra el fet que per a esta edició s'han presentat 272 pel·lícules més que l'any passat, fet que suposa un 40% més. A més, la participació aquest any duplica la mitjana de cintes rebudes els últims set anys, amb una xifra que puja a un poc més de 470, segons han detallat les mateixes fonts. En la present edició, el certamen promogut per Obres Socials CAM tornarà a tindre un "important número" de cintes estrangeres rebudes des de 34 països diferents. En total, 378 curtmetratges provenen d'altres països, xifra que "gairebé duplica les 196 obtingudes en la passada edició".

En esta edició, l'Argentina aporta el major nombre de realitzadors forans --42--; seguida per França --41--; Alemanya --28--; El Regne Unit --27--; els Estats Units --26--; el Brasil --23--; Bèlgica --22--; el Canadà --21--, així com Mèxic i Suïssa, totes dues amb 20. La presència d'autors europeus també es manifesta en les 17 cintes provinents de Portugal; les onze d'Itàlia; sis de Finlàndia, o les quatre tasques de Romania i Polònia. Per la seua banda, a la ja esmentada participació els directors d'Amèrica, s'unixen les nou cintes de Colòmbia, les tres peruanes o les dues de Cuba. També participen amb una cinta altres països del continent americà com Bolívia, Nicaragua o Uruguai.

Alhora, la Comunitat Valenciana manté una "important representació" de realitzadors amb 70 participants, dels quals 37 procedeixen de la província d'Alacant --13 d'elles d'Elx--, 32 de València i un de Castelló. Tot i això, la comunitat autònoma que més films aporta és la de Madrid, amb 203, mentre que un total de 79 participants provenen de la província de Barcelona. De la mateixa manera que en la passada edició del Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx, en esta ocasió ha participat un important nombre de pel·lícules en totes les categories a la fase de selecció prèvia. A l'apartat de Ficció, concorren 675 pel·lícules, 245 més que l'any passat; mentre que 123 tasques participen a l'apartat d'Animació, dos menys que l'any passat, i un total de 125 pel·lícules en la categoria de Documental, 34 més que l'any passat. Per formats, l'organització ha rebut 631 tasques en vídeo, 22 en Camon i 273 en 35 mm, han detallat les mateixes fonts.


Entrades populars