Fils Conductors a la Sala Parés


La Sala Parés de Barcelona i Raimond Maragall i Marfà presenten l'exposició 'Hilos Conductores - Fils Conductors' de Yolanda Martín, Juan Manuel Mendiguchía i Natxo Arteta


L'exposició "Fils Conductors", la integren tres pintors: Yolanda Martín (Barcelona 1968), Juan Manuel Mendiguchía (Madrid, 1959) i Natxo Arteta (Navarra, 1965). Tots tres pertanyen al grup "Heterogenis y Singulars" de Barcelona, creat i impulsat pel galerista i marxant d'art Raimond Maragall i Marfá.

El projecte d'aquesta va néixer fa dos anys i des de llavors han treballat i investigat sobre els punts de connexió, en allò que comparteixen dins l'obra personal de cadascú. D'aquí el nom que dona títol a aquesta exposició "Fils Conductors – Hilos Conductores"

El nexe té a veure amb la forma com s'enfronten a la tela, als materials i al seu llenguatge plàstic. Formes diferents en el que és genèric però molt properes en allò que és essencial.

L'exposició mostra tres propostes plàstiques, personals i diferents alhora, però relacionades per un element comú: la preocupació per les línies i els espais i la manera en la que aquests conformen un llenguatge.

"En plantejar-nos cadascú el nostre missatge plàstic, a tots tres ens interessa la utilització i tractament dels materials com a vehicle integrant de les nostres obres."

Els materials amb els que han treballat inclouen els teixits, els fils, els papers japonesos i xinesos, el paper de seda, l'africà, la tinta xinesa, l'acrílic, el llapis, el conté i els retoladors amb pinzell.

"L'objectiu d'aquesta exposició a tres bandes, es la d'explicar les nostres pròpies sensacions viscudes a través dels materials que hem fet servir. Aquests són el vehicle principal del llenguatge plàstic plasmat en els diferents quadres."

La exposició, per tant, mostrarà tot allò que ens uneix i també tot allò que ens diferencia, el que no impedeix que parlem llenguatges complementaris. Així és com és produeix un diàleg plàstic i sensible entre tots tres."

Sala Parés
c. Petritxol, 5
08002 Barcelona
t. 93 318 70 20 f. 93 317 30 10
www.salapares.com

Entrades populars