Picasso i Dalí al Museu Ingres de Montauban



El Museu Ingres de Montauban (França), a 300 quilòmetres de la Jonquera, reuneix fins al 4 d'octubre obres de Picasso, Dalí, Bacon, Hockney i Rauschenberg, entre d'altres, en una exposició que pretén confrontar els quadres de Dominique Ingres amb les nombroses obres que ha inspirat, informa en la seva pàgina web l'ajuntament de la població francesa.

La mostra 'Ingres et les modernes' reuneix 200 obres de 115 col·leccions públiques i privades de tot el món, i entre els artistes vius, es troben representades totes les generacions, des de Sylvia Sleigh (93 anys) a Nancy Lang (30 anys). Entre les tècniques hi ha des de pintura, dibuix, escultura i fotografia fins a creacions d'ordinador, vídeos i 'performances'.

Ingres (Montaubau 1780-París 1867) és un dels pintors més representatius del romanticisme francès i la seva obra va influenciar sobretot els artistes impressionistes. Picasso va prendre, per a alguns dels seus quadres, moltes referències d'Ingres, en especial per a 'La gran odalisca a partir d'Ingres', pintada el 1907.


Entrades populars