Comença el judici sobre l'art de la Franja

El litigi per la propietat de les obres d'art de la Franja inicia el seu tram final amb el judici d'avui a Lleida. Després de dotze anys de conflicte, tres bisbes al capdavant de la diòcesi de Lleida i una sentència favorable a Barbastre-Montsó del tribunal eclesiàstic de la Rota, aquest dimarts es decidirà judicialment per via civil la propietat de les 88 obres d'art de la Franja que es disputen Lleida i l'Aragó i que actualment es troben al Museu de Lleida.

Mentre que els Amics del Museu de Lleida insisteixen en defensar que hi ha documentació suficient per demostrar que les obres d'art pertanyen a Lleida, el bisbe de Lleida, Joan Piris, ha anat canviant d'opinió. Piris sempre va recolzar el tribunal eclesiàstic de la Rota que defensava l'Aragó com a propietari de les obres, però fa quatre mesos va dir que les obres d'art són de propietat catalana. Finalment i en un intent de satisfer tothom, el passat 13 de maig Piris es va mostrar partidari de compartir les obres d'art en litigi sense tenir en compte la seva propietat.

El Amics del Museu argumenten que la diòcesi ha posseït pacíficament aquests béns durant més de cent anys i que això en confirma la propietat, a més de presentar els títols de compra que va realitzar fa un segle el bisbe Messeguer./Vilaweb
Manifest sobre les Obres d'Art de la ranja de Ponent: http://www.franjadeponent.cat/i/manifest_obres.htm

Entrades populars