La Tate acollirà el 2011 una exposició de Miró

La Tate Modern de Londres acollirà entre abril i setembre de 2011 una exposició sobre Joan Miró comissariada per Vicent Todolí, segons han anunciat els màxims òrgans de direcció de l'Institut Ramón Llull (IRL), reunits a Barcelona. El vicepresident de la Generalitat de Catalunya i president de la junta rectora del IRL, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller de presidència balear i vicepresident de la junta rectora, Albert Moragues, s'han reunit per primera vegada a Catalunya des de la reincorporació del govern balear a l'IRL, el desembre del 2008, i han aprovat les activitats del centre fins a finals d'any.

Entre elles, destaca l'exposició sobre Miró a la Tate Modern, un recorregut "molt exhaustiu" per l'obra del pintor català que després de passar per Londres també es podrà veure a Barcelona (entre octubre de 2011 i febrer de 2012) i Washington (març de 2012). Comissariada per l'actual director de la Tate, la mostra estarà coorganitzada per la Fundació Joan Miró de Barcelona i per la National Gallery de Washington. A més, el gener del 2013 es publicarà la traducció a l'anglès d''El quadern gris' de Josep Pla, gràcies a la firma d'un conveni amb l'editorial New York Review Books. L'octubre d'aquest any es farà un cicle d'arts escèniques al Teatro Price de Madrid i del 9 a l'11 de setembre es farà el Sónar a Chicago, esdeveniments en els quals col·labora l'IRL.

Pel que fa a exposicions, al setembre s'inaugurarà al Senat de Madrid 'Interpretant Ramón Llull, l'amic i l'estimat', que en octubre arribarà a l'institut Cervantes d'Atenes i al gener a Xipre, i a final del 2010 es veurà a Varsòvia i Praga la mostra col·lectiva de joves artistes que el govern balear va impulsar per commemorar l'Any Chopin. Des de començament d'any l'IRL ha signat 44 convenis amb universitats i altres institucions per impulsar la docència del català, entre les quals destaquen la Universitat de Columbia, la New York University i la Universitat de Standford./EP

Entrades populars