Roben una escultura de Dalí a Bruges

L'escultura «Dona amb calaixos» ha estat robada del Museu de Bruges, a Flandes, segons informa la premsa belga d'aquest dijous. Una càmera de seguretat del museu va enregistrar com els lladres s'amagaven l'estàtua de bronze, valorada en uns 100.000 euros, en una bossa i sortien de la sala d'exposicions, dimecres al migdia. Unes imatges que la policia està ara analitzant.

«És incomprensible. A les imatges de la càmera només s'hi veu un lladre però algú més el deu haver ajudat», ha declarat a la premsa belga Stefaan Delbaere, un dels organitzadors de l'exposició. L'obra, de 50 centímetres d'ample i 30 d'alt, pesa 10 quilos i forma part de la col•lecció permanent del Museu de Bruges.

Segons han informat a l'ACN fonts del Museu de Bruges, un «equip de recerca molt actiu» està ja investigant el robatori de l'estàtua de l'artista català Salvador Dalí, desapareguda aquest dimecres a plena llum del dia. Tot i que la policia de Bruges encara no disposa de cap informació sobre l'autor dels fets, la cinta de la càmera de seguretat ha servit per obtenir una fotografia del lladre, a partir de la qual s'ha posat en marxa l'efectiu de recerca.

Segons sembla, «Dona amb calaixos» no és una peça única sinó una escultura seriada./ ACN.cat

Entrades populars