Cicle de conferències al MACBA









Segona part del cicle "Història de les exposicions: més enllà de la ideologia del cub blanc", curs d'art i cultura contemporanis

Kasper König, comissari i director del Museum Ludwig, presentarà a la propera sessió del curs dos dels seus projectes expositius de la dècada dels vuitanta: Westkunst (Colònia, Messehalle, 1981) i von hier aus (Düsseldorf, Messe Düsseldorf, 1984). Amb aquest curs el MACBA continua la relectura de la història de l'art contemporani a través de l'anàlisi dels seus dispositius de presentació, una relectura iniciada a la tardor del 2009 i centrada en les diferents alternatives al «cub blanc» teoritzat per Brian O'Doherty.

Dilluns 25 d'octubre, a les 19 h
Inscripció prèvia. Auditori MACBA. Aforament limitat

Continua el cicle de cine "Benet Rossell, darrere i davant de la càmera"

Benet Rossell, darrere i davant de la càmera pretén mostrar gran part de la producció de Benet Rossell (Àger, Lleida, 1937) fins ara inèdita, filmada majoritàriament entre finals dels seixanta i mitjans dels setanta, així com donar a conèixer una mostra del conjunt inclassificable de la seva obra videogràfica més recent, amb prou feines vista. El cicle continua amb dues sessions: la del 20 d'octubre, dedicada a versions animades dels seus grafismes, i la del 27 d'octubre, centrada en el procés creatiu, que comptarà amb la presència de l'artista. En col·laboració amb l'ICIC - Filmoteca de Catalunya.

Dimecres 20 i 27 d'octubre, a les 19 h
Sessió: 2 eur. (inclou visita a l'exposició Paral·lel Benet Rossell). Auditori MACBA. Aforament limitat

Seminari "D'animals i monstres", a càrrec de Xavier Antich i Manuel Asensi
D'animals i monstres es proposa tornar reobrir la qüestió de l'animalitat i la monstruositat en l'encreuament entre pensament i pràctiques artístiques i en el si d'una recerca al voltant de la identitat i la comunitat. El seminari planteja igualment una interpel·lació sobre el paper que tenen l'animalitat i la monstruositat com a dispositius d'alterització i marginalització de determinats col·lectius. Aquest seminari compta amb la participació de Manuel Asensi, Anne Sauvagnargues, Jeffrey J. Cohen, Pilar Pedraza, Ximena Briceño i Lars Bang Larsen.

Dijous 21 i divendres 22 d'octubre, de 18 a 21 h; dissabte 23 d'octubre, de 10 a 14 h
Preu de la matrícula: 30 eur. Estudiants i aturats: 20 eur. Amics del MACBA: gratuït. Auditori MACBA. Aforament limitat

Continua el cicle de concerts i accions musicals "Dispositiu LEM de tardor"
L'Enfance Rouge, «avant-rockers» amb un historial de col·laboració amb músics del nord d'Àfrica, protagonitzarà el segon concert del Dispositiu LEM de tardor. La tercera i darrera sessió d'aquest programa serà dominada per l'orquestra mecànica de Pierre Bastien, músic que construeix màquines musicals pròpies i que al llarg de la seva carrera va treballar amb artistes com Pierrick Sorin, Robert Wyatt o Issey Miyake.

Divendres 23 i 29 d'octubre, a les 21 h
Entrada: 5 eur. Amics del MACBA: gratuït. Auditori MACBA. Aforament limitat

MACBA en família: visites familiars "Cine pintat"
És possible fer cine sense haver de filmar? Durant aquesta visita familiar es descobriran moltes de les facetes artístiques de l'artista Benet Rossell, així com noves formes de construir narracions i de fer cine.

Fins al 7 de novembre. Dissabtes a les 11 h i 17.30 h, diumenges a les 11 h.
Sales del Museu. Durada: 1 h 30 min. Preu: 2 eur. Amics del MACBA: gratuït

Presentació del llibre "Tipus i contratipus" de Benet Rossell
La presentació d'aquest llibre de poesia, una edició d'Eumo i Cafè Central que recopila poemes formals i micropeces teatrals de Benet Rossell, comptarà amb microponencias de Juan Antonio Masoliver, Carles Andreu, Joaquim Sala-Sanahuja, Sonia Hernández, Teresa Grandas, Josep-Ramon Bach i Joaquim Pibernat, entre d'altres.

Dimarts 26 d'octubre, a les 19.30 h
Entrada gratuïta. Auditori MACBA. Aforament limitat

Art Accessible: jornada sobre accessibilitat als museus
Articket, grup que reuneix set museus de Barcelona (Museu Picasso, La Pedrera, Fundació Antoni Tàpies, MACBA, CCCB, MNAC i Fundació Miró), va néixer no sols com una multientrada sinó també amb la voluntat de reflexionar sobre l'actualitat dels centres d'art. Aquestes jornades, dedicades a l'accessibilitat als museus, comptaran amb ponències d'Ignasi Bonjoch i Enric Jardí, així com amb una taula rodona que reunirà diversos participants vinculats a l'àmbit museístic. Organitza: Articket.

Dimarts 26 d'octubre, a les 9 h
Inscripció prèvia. Auditori MACBA. Aforament limitat

Entrades populars