Concha Jerez al Museu d'Art de GironaPerformance Visita guiada amb Concha Jerez
Dia: 25 de gener de 2011
Hora: 11.00h

L'artista Concha Jerez (Las Palmas de Gran Canaria, 1941), una de les pioneres de la performance a l'Estat espanyol, és una de les artistes convidades per European Art Live Archive (ELAA) el mes de gener. El projecte ELAA, coordinat per la Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis de la Universitat de Girona que treballa associada amb la Ruskin School of Drawing and Fine Art, University of Ofxord i el centre GlogauAIR de Berlín, és el primer centre de documentació i investigació de performance d'abast europeu que es crea a l'Estat espanyol i té l'objectiu recollir informació sobre aquest art i documentar-lo per a la recerca i l'ensenyament. Tota la documentació recollida es podrà consultar al web www.liveartarchive.eu, que ja està en funcionament i es coordina des de Girona.

Concha Jerez, que serà entrevistada per l'equip d'ELAA a Girona, el 24 de gener, realitzarà una performance oberta al públic el dia 25 al Museu d'Art de Girona. El 25 de gener, l'artista canària protagonitzarà una instal·lació mòbil que es titularà Visita guiada i recorrerà diverses sales d'aquest espai.

L'artista canària ha centrat la seva activitat performàtica en el desenvolupament del concepte instal·lació, que ha portat a terme en festivals i galeries d'arreu del món. Està considerada una artista multidisciplinar ja que les seves instal·lacions inclouen des del vídeo i les imatges fins al llenguatge radiofònic. La complexitat de recursos que reuneixen les seves accions, amb els mitjans tecnològics que utilitzen, serveixen per transgredir continguts, estètiques i conceptes per provocar l'espectador.

Entrades populars