Demanen que Barcelona aculli el fons d'art de l'Avui

El regidor de Cultura de CiU, Jaume Ciurana, reclama que les més de 600 obres d'artistes catalans que integren aquest fons es quedin a la ciutat per la seva important qualitat artística i perquè són un compendi d'una part de la nostra història més recent. El Grup Municipal de CiU a Barcelona, que presideix Xavier Trias, demana a l'Alcalde Hereu que faci les gestions pertinents per tal que Barcelona pugui acollir de manera permanent el fons d'art del Diari Avui. El regidor de Cultura de CiU, Jaume Ciurana, reclama que les més de 600 obres d'artistes catalans que integren aquest fons es quedin a la ciutat per la seva important qualitat artística i perquè són un compendi d'una part de la nostra història més recent.
  
Jaume Ciurana ha explicat que el seu grup ha registrat un prec que demana textualment: "que l'Ajuntament de Barcelona faci les gestions pertinents per tal d'acollir en la nostra ciutat, de manera permanent, el fons d'art del Diari Avui adquirit recentment per la Generalitat de Catalunya, i que no hagi estat dipositat al Museu d'Història de Catalunya". Com ha explicat Ciurana, el fons d'art de l'Avui va néixer amb el mateix diari, l'any 1976, i s'ha anat ampliant any rere any. Cada any, coincidint amb la dates especials com la Diada de Sant Jordi o l'11 de setembre  s'ha encarregat a artistes de renom la confecció de portades. Així el fons ha anat creixen fins arribar a les 600 obres, que inclou pintura, escultura, obra gràfica, dibuixos, ceràmica, fotografia; i compta amb noms tan il·lustres com Miró, Tàpies, Dalí, Joan-Pere Viladecans, Albert Ràfols Casamada, Cesc, Joan Josep Tharrats, Alfons Borrell, Josep Niebla, Antoni Pitxot, Modest Cuixart, Josep Guinovart, Toni Catany, Colita, Antoni Muntadas o Miralda; entre molts d'altres.
  
El Govern català ha comprat aquet fons però no sé sap on anirà a parar. "Per la seva qualitat i pel que representa cal que l'Ajuntament faci gestions per tal que Barcelona, la capital de Catalunya, pugui acollir de manera permanent aquest fons", ha reclamat Ciurana. /Font
 
 
 
 

Entrades populars