BÒLIT DIÀLEGS a Girona

Bòlit Diàlegs / Xavier Carmaniu, Miren Etxezarreta, Adrian Melis, María Ruido i Rosa Pera.
 
Dimecres 6 d'abril de 2011
Visita: 17.30 h Porta de Bòlit-SantNicolau (Plaça de Santa Llúcia 1, Girona)
Conversa: 18.30 h Dadespai (Rambla de la Llibertat 1, Girona)
Entrada lliure
Inscripció prèvia: info@bolit.cat / 972 427 627
 
Bòlit Diàlegs és línia de treball encetada a finals de 2010 consistent en la programació d'uns diàlegs entre els curadors o artistes de les exposicions programades al Centre i d'altres professionals locals provinents d'àmbits com la història, la sociologia, l'art, l'escriptura o la ciència, al voltant de la temàtica desenvolupada en les diferents mostres. En aquesta tercera edició el diàleg s'establirà entre l'historiador Xavier Carmaniu, l'economista Miren Etxezarreta i els artistes Adrian Melis i María Ruido que prèviament i juntament amb la comissària Rosa Pera, portaran a terme una visita comentada a l'exposició.
 
S'entrecreuaran, doncs, diferents mirades, des de la història i l'economia, i també des de les pràctiques artístiques contemporànies, sobre els models econòmics globals en crisi i el seu efecte en la societat i en l'àmbit local. Xavier Carmaniu, escriptor i historiador gironí, ha vinculat la seva carrera professional a la divulgació històrica a través dels mitjans de comunicació. Alguns dels seus títols més destacats son: Història amb pilotes. Es pot aprendre història parlant de futbol?, Captiu i desarmat i Carles Rahola. L'home civilitzat, entre d'altres.
 
Miren Etxezarreta és catedràtica emèrita d'Economia Aplicada a la UAB i doctora per la London School of Economics. Membre de diversos moviments socials, planteja una visió crítica dels estudis d'economia. Ha publicat nombrosos treballs, entre els quals destaquen Crítica a la economía ortodoxa, Globalización capitalista; luchas y resistencia, La reestructuración del Capitalismo en España (1970-1990) o Qué pensiones, qué futuro.
 
Més informació:
 
Bòlit / Centre d'Art Contemporani. Girona
Pujada de la Mercè 12 17004 Girona
Tel. 972 427 627 / 972 223 305
Fax. 972 218 345 / http://www.bolit.cat

Entrades populars