L'escultor Alfredo Morte cerca micro-mecenes pel seu projecte 'unTÉparaCIEN'

L'escultor Alfredo Morte ha presentat a la plataforma de micro-mecenatge Verkami un projecte anomenat "unTÉparaCIEN" que planteja una nova manera d'encarar la producció i el consum d'art. Aquí us deixem un text que ell mateix ha elaborat sobre art i crowdfunding:

Micromecenatge i art / Maneres alternatives de finançament: alternatives de producció artística.

· Omnívoros presenta "unTÉparaCIEN", un projecte escultòric basat i inspirat en els renovats models de finançament artístic mitjançant aportacions de micromecenatge.

· UnTÉparaCIEN, lluny de ser un projecte que prova sort amb el crowdfunding, és una iniciativa que sorgeix d'aquest reactualitzat mètode de finançament, sense el qual ni tan sols tindria sentit.

· Quan el circuit de l'art segueix ignorant les noves formes d'expressió artística, perquè resulten complicades per a la seva comercialització al no entreveure en elles els beneficis de formats ja coneguts i amb canals de venda establerts, el crowdfunding permet obrir un camí transversal que porta directe al públic, perquè aquest esculli el tipus de proposta del que vol gaudir. A més a més, aquest canal sense intermediaris, neutralitza la plusvàlua i afavoreix l'accés directe i la possibilitat d'obtenir recompenses sense els costos fixats per un discurs cultural basat en premisses elitistes mal enteses, que en gran part són culpables de l'aïllament de l'art contemporani.

Alfredo Morte

+ info: unTÉparaCIEN

Entrades populars