QUAM 2011 | WIKPOLIS a Vic #exposicions

QUAM 2011 | WIKPOLIS
FÒRUM. 08-09.07.2011

Seminari internacional amb la participació de Mona Fawaz/Ahmad Gharbieh, Stalker-Primavera Romana. (Giulia Fiocca/Lorenzo Romito), Iconoclasistas. (Pablo Ares/Julia Risler), Neil Cummings, Jordi Canudas/Carme Carbonell, Francisco Jarauta, Santiago Cirugeda, Straddle 3, Todo por la praxis, Hackitectura.net, Efraín Foglia, i seleccionats en convocatòria oberta: Laboratori Visual, Núria Güell, Roger Páez, Diana Padrón, Vahida Ramujkic, Amaia Elorza Pinedo/Javier Peña Ibáñez.

FÒRUM NIT. 08-09.07.2011
Aurora Crew & Visual Brothers, Dj. Latimer

TALLERS DE PROJECTES. De 10.07.2011 a 15.07.2011

Taller 1 "Mapeig col·lectiu i polítiques de l'espai". Direcció Iconoclasistas (Pablo Ares, Julia Risler)

Taller 2 "Estratègies de creació i arquitectures col·lectives". Direcció Straddle3 - David Juárez Latimer-Knowles amb la participació de Santiago Cirugeda, Todo por la praxis, Hackitectura.net, NeoKinok.tv i la col·laboració de La Torratxa, Centre Social Autogestionat.

Inscripcions obertes fins 30.06.2011

Wikpolis. Cartografies i construccions col·lectives de l'espai social
Una de les experiències contemporànies que més clarament ha provocat transformacions en el context social, polític i cultural, és el conjunt de pràctiques que construeixen eines i tecnologies informàtiques fonamentades en el codi obert. Un mecanisme basat en el fet de compartir els resultats i el processos, i on les fites assolides per un grup o un individu, són alhora punts de partida per uns altres. Una successió encadenada d'elements en els que es barreja la creativitat, l'habilitat i la producció material, construïda i consumida des de l'experiència compartida.

Un dels elements que permet la generació de continguts i que es basa en l'experiència col·lectiva és el wiki. Un wiki és un lloc web que permet la creació i edició de qualsevol nombre de pàgines web interconnectades entre sí, que comparteixen un llenguatge comú i que permet l'accés i el control col·lectiu.

Des d'aquesta perspectiva, la construcció d'eines, tàctiques i pràctiques col·lectives aplicades al context de la ciutat és el tema que es debatrà en el fòrum i que es treballarà en el taller de projectes d'aquesta nova edició de la QUAM 2011.

Wikpolis trasllada al context de l'espai i les polítiques que el regulen, la possibilitat de conèixer i plantejar projectes que s'articulin en aquesta opció de node, amb la possibilitat de crear noves estratègies compartides que modifiquin el context social i cultural.

- Cartografies i representacions polítiques de l'espai. Fa referència a treballs que revelen situacions conflictives latents al territori i generen mapes que contribueixen a interpretar-les, utilitzant diferent estratègies de cartografiar territoris per representar o incidir en polítiques de l'espai.

- Construcció col·lectiva en l'espai social. Des d'aquesta perspectiva es fa referència a processos socials autogestionats que activen estratègies col·lectives, construeixen una xarxa i cerquen sistemes alternatius per als ciutadans, amb relació o mitjançant pràctiques creatives.

OBJECTIUS

- Analitzar experiències basades en dissenyar i intervenir en el context de la ciutat sota lògiques basades en la creativitat compartida.
- Conèixer i assajar metodologies per cartografiar les pràctiques culturals i socials existents en un territori.
- Promoure noves pràctiques creatives que incideixin en polítiques culturals futures.
- Analitzar i debatre sobre alternatives d'autogestió que promouen noves estratègies d'acció política a partir de les pràctiques artístiques.
- Iniciar una línia d'investigació col·lectiva a partir de la generació de mapes, que esdevindran eines per representar o actuar en el territori.

Públic al qual s'adreça:

Artistes, arquitectes, investigadors socials, educadors, gestors o creadors interessats a fomentar accions que incideixen en polítiques socials, culturals o espacials. També s'adreça a tots els estudiants de comunicació, art, arquitectura, disseny, sociologia, pedagogia, antropologia, ciències polítiques o altres disciplines que trobin, en aquesta intersecció, un lloc d'interès comú.

Direcció del Fòrum: Maral Mikirditsian, Ramon Parramon, Laia Solé.

Direcció dels tallers: Iconoclasistas, David Juàrez- Struddle3, amb la col·laboració de Santiago Cirugeda, Todo por la praxis, NeoKinok.tv i la participació de La Torratxa, Centre Cultural Autogestionat.

Direcció ACVic: Ramon Parramon | Coordinació: Maite Palomo

QUAM 2011 és una activitat d'ACVic Centre d'Arts Contemporànies en el marc de la UVic. Universitat d'Estiu de Vic i en col·laboració amb:

H. Associació per a les Arts Contemporànies, Diputació de Barcelona, Universitat de Vic, Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic, IMPEVIC Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic, Escola La Sínia, Elisava. Escola Superior de Disseny, MACBA i La Torratxa. Centre Social Autogestionat

ACVic, Centre d'Arts Contemporànies es resultat de la cooperació entre Ajuntament de Vic, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i H. Associació per a les Arts Contemporànies.


Per a més informació:
T. 00 34 93 885 37 04
info@acvic.org
http://www.acvic.org

ACVIC Centre d'Arts Contemporànies | C Sant Francesc, 1 E-08500 Vic

Entrades populars