Rubén Garzás a la GALERIA ALEGRIA de Barcelona


Divendres 3 de juny, a partir de les 20h, la galeria ALEGRIA de Barcelona es complau a convidar-vos a la inauguració de la exposició 'Violència i Terror' de Rubén Garza (Madrid 1977). També es presentarà el nou llibre de l'editorial Belleza Infinita. Aquest impressionant llibre de 128 pàgines, recull gran part del esglaiador treball d'aquest artista que no dóna treva a la seva desbordant i inesgotable imaginació.

Rubén Garzas no ha parat de dibuixar des que amb només 3 o 4 anys, va aconseguir donar forma als seus gargots i dotar-los d'una història. En un dels seus primers dibuixos, dos cotxes es precipiten en un abisme que s'intueix profund, després d'un brutal accident frontal. La criatura ja començava a donar pistes.

Rubén va cercar un treball en el que pogués continuar amb la seva incessant producció i el va trobar a la consergeria de l'escola que el va veure créixer. En el transcurs de les seves jornades laborals, Rubén dibuixa compulsivament, immers en un estat en què els bolígrafs es consumeixen a un ritme vertiginós omplint folis i més folis de personatges i situacions surrealistes que atraparan a l'espectador per la seva radicalitat i l'autenticitat de l'artista.

Rubén Garzas explora (sense pretendre-) els límits de la creació en el seu estat més pur.

DISCURS

"Molta gent em pregunta d'on ve tota aquesta cosa estranya que dibuixo i puc dir això: Sóc lliure de pensament, la censura si més no a nivell conscient no existeix (el que és a nivell inconscient no puc evitar-ho). Puc pensar qualsevol cosa. Només tinc els límits del meu coneixement.
No estic boig, bé no crec estar-ho, distingeixo la realitat de l'imaginari, quasi sempre i el que dibuix no és tant el meu subconscient com la meva imaginació desfermada.

Ara, (i pots imaginar el que vulguis), per què tendeixo al macabre?, no ho sé. La sang i els monstres ja formaven part de la meva des de que era molt petit. Des que als 15 anys vaig descobrir a Buñuel, sobretot el llibre El meu ú ltim sospir ja vaig prendre que no es fa mal amb el pensament, res m'ha impedit dibuixar el que volia en cada moment, excepte la meva tècnica deficient i sempre he intentat eliminar tots els murs i prejudicis del meu cap. "

BIOGRAFIA

Nascut a Madrid el juliol de 1977, va dibuixar des de petit amb una tendència contínua cap al terrorífic, el misteriós i el violent, fins a l'actualitat.
Està molt influït pel surrealisme, pel barroc, el renaixement, pel còmic, pel cinema, per la música, per l'expressionisme, per l'impressionisme, per l'arquitectura del segle XX, per l'hiperrealisme, etc. Gran part de la seva obra està realitzada amb bolígraf bic.

EXPOSICIONS

-19 97 Sala Triple rock. Getafe
-1997 Exposició col.lectiva. Sala Pablo Serrano. Getafe.
-2005 Centre cívic. Torrejón de Ardoz.

Entrades populars