Jorge Gallego a la Sala Parés de Barcelona

"Paisaje ordenado"_oli sobre tela_89 x 89 cm (fragment)

JORGE GALLEGO - ESPAI 2
29.09.2011 _ 25.10.2011

JORGE GALLEGO, Montellano (Sevilla) 1980. La trajectòria d'aquest jove artista ha estat especialment intensa en exposicions i premis obtinguts havent rebut una notable atenció per part de la crítica, que el considera un dels principals valors emergents del realisme espanyol.

És primera vegada que aquest artista exposa a Barcelona. La mostra es centra en una sèrie es paisatges d'Andalusia, que reflecteixen amb més o menys intensitat l'acció humana. En la presentació d'aquesta exposició, Tomàs Paredes escriu, entre altres coses: "Per a mi que, on culmina el seu anhel és en el retrat d'aquests espais buits, amplis, que van estar habitats i avui miren amb desorientació seva finir nostàlgic ... .. No és que vulgui menysprear el paisatge, que, d'altra banda, abunda en la mostra. I amb característiques personals, com és el diàleg entre llum i ombra, entre primers plans i fons, entre la claredat del pròxim i la disgregació del llunyà.

Més enllà de la representació, la força de Jorge Gallego està en la definició de la presència, a donar vida al que va ser útil, en apreciar el menyspreat, en esperançar el desesperançat. I per aquesta subtilesa, no necessita de suports referencials, sinó la llum, l'aire, la decisió de donar vida al arraconat, l'obsessió de fixar el perfum de l'home on no queda gairebé res. Pinta la tensió del buit amb intensitat germinal, testimoniant en alt grau la condició humana, el seu sentir que es fon amb el seu treball, la seva acció que és somni, la màgia de la seva tasca que imanta. "

Jorge Gallego es llicència en Belles Arts a la Universitat de Sevilla el 2003. Format en pintura complementa els seus estudis amb els cursos de Doctorat "Pintura i Conservació-Restauració" a la mateixa facultat (2005-2007) a més de la Càtedra Francisco de Goya de Caja Ávila, impartida per Antonio López García (2009).

Sala Parés
Tel. 93 318 70 20
salapares@salapares.com
http://salapares.com
Petritxol, 5
08002 - Barcelona

Horari: Dilluns de 16 h a 20 h
De dimarts a divendres de 10.30 a 14 h i de 16 h a 20 h
Dissabtes de 10.30 a 14 h i de 16.30 a 20.30h
Diumenges d´Octubre a Juny de 11.30 a 14 h

Entrades populars