Raumlabor Workshop al Sant Lluc de Barcelona

ESPAIS, TRÀNSITS I DISPOSITIUS MÒBILS
Taller dirigit per RAUMLABOR
Lloc: Cercle Artístic de Sant Lluc. Barcelona

"Estem interessats en la ciutat com a espai d'activitat. La identitat urbana neix de la identificació d'un mateix en relació a la ciutat.

En temps passats, hi havia una caravana gitana que venia al nostre poble cada dos anys. Venien amb un gran nombre de caravanes i una gran tenda de campanya. Viatjaven per tot el país, sempre carregant les últimes invencions, d'un lloc a un altre. Portaven menjars estranys, espècies exòtiques, l'home més fort del món, una dona profeta i un mirall en el que un podia veure la seva ànima. La gent del poble sentia excitació per una part, i una forta sensació de por, per l'altra. Aquesta vida nòmada i lliure estava d'alguna manera qüestionant les fundacions de la nostra ordenada i silenciosa comunitat. Passades tres o quatre setmanes, quan la caravana marxava, sempre hi havia algú al poble que s'havia extraviat, i molts tenien dificultats per a tornar a les seves rutines quotidianes.

Volem contemplar la idea del museu mòbil d'una manera similar! Què podria ser antagònic a viatjar de lloc en lloc en els nostres temps? Quin és el rol de la col·lectivitat en la nostra societat 'post-tot'? Què hauria de passar en un museu mòbil, transportant contingut i significat d'un lloc a un altre? Com podem qüestionar les nostres rutines quotidianes? Quin podria ser el mirall on veiem el millor de nosaltres mateixos? Quin tipus d'art pot ser exposat en un museu mòbil?

El museu mòbil que volem dissenyar consisteix en estructures mòbils que tindran la seva pròpia funció independent, però en combinació i relació de les unes amb les altres, crearan un nou tipus de museu i de possibilitats per a una redefinició temporal de l'espai públic. En el taller crearem un Model 1:5 i dibuixos del museu. Treballarem en grups. Cada grup haurà de desenvolupar una unitat mòbil que pugui funcionar independentment i ser combinada per a formar el museu mòbil" (Raumlabor). Els resultats seran exposats en l'exposició Esto no es un museo. Artefactos móviles al acecho, a ACVIC, Centre d'Arts Contemporànies (octubre 2011- gener 2012).

El taller Espais, Trànsits i Dispositius Mòbils és una iniciativa d'IDENSITAT en col·laboració amb ACVic, Centre d'Arts Contemporànies i Can Xalant. Té el suport de l'Institut de Cultura (Ajuntament de Barcelona), Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Generalitat de Catalunya), Cercle Artístic de Sant Lluc i Hangar.

Ceci n'est pas une voiture és un projecte comissariat per Martí Peran i impulsat de manera conjunta per IDENSITAT, ACVic, Centre d'Arts Contemporànies i Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró. Compta amb la col.laboració del de Museo Reina Sofia, AC/E  Acción Cultural Española i Trànsit.
IDENSITAT és un projecte d'art que investiga sobre les maneres d'incidir en l'àmbit de l'espai públic a través de propostes creatives, en relació amb el lloc i el territori, des d'una dimensió física i social. Constitueix una plataforma de producció i investigació en xarxa en l'àmbit artístic, en la que es poden experimentar noves formes d'implicació en l'espai social.

+info: http://www.idensitat.net

Entrades populars