Eusebi Baucells al Marçó Vell de Centelles #exposicions

Exposició:  Eusebi Baucells
Lloc: Centre d'Art el Marçó Vell, Centelles.

Inauguració: divendres, 21 d'octubre, a les 19:00h
Exposició: del 21 d'octubre al 4 de desembre de 2011.
Horari: dissabtes de 18 a 20h i diumenges i festius de 12 a 14h i de 18 a 20h.
 
EUSEBI BAUCELLS

L'artista vigatà presenta una exposició de pintures al Centre d'Art el Marçó Vell de Centelles, cosa que no feia, individualment, des de fa 25 anys. Baucells va formar part de la comissió organitzadora del Premi Centelles de Pintura del 1984 fins el 1995, ajudant a convertir-lo en un dels concursos de pintura lliure més importants del país. Aquesta desinteressada col·laboració amb el poble de Centelles, i a la vegada la cultura del país, és el que ha portat al Marçó Vell a dedicar-li aquesta exposició amb el seu treball pictòric més recent.

Eusebi Baucells ha dedicat gairebé completament la seva carrera artística al mon de la docència, ha estat una figura capdal a l'Escola d'Art de Vic en els seus 25 anys com a professor d'aquest centre. Paral·lelament, però, el seu llenguatge pictòric anava prenent cos i personalitat. Diferents sèries sortides del seu personal interior, conseqüència una de l'altre, prenen sentit com a conjunt d'aquesta mostra i evidencien el seu gran potencial creatiu.

«El conjunt magnífic, ric i divers que es mostra en aquesta exposició és el resultat d'un treball minuciós i pacient, elaborat sense terminis prefixats i que ens dóna a la fi una aproximació força completa de com l'artista va configurant un món propi. Davant d'aquesta visió de conjunt de l'obra, es fa palès l'estil personal del pintor, el qual pot ser interessant d'analitzar.

L'obra exposada mostra tot el desplegament d'un llenguatge pictòric que no es fonamenta pas en el realisme imitatiu, que no pretén reproduir l'espectacle del món, sinó que utilitza formes reconeixedores de la realitat per tal d'introduir-nos en un univers de formes inventades, mitjançant les quals el pintor organitza, ordena i interpreta la realitat que vivim. Entre el referent i l'obra hi ha una abisme que superen l'habilitat tècnica i la llibertat creativa de l'artista.» (Vicenç Pascual, a la presentació del catàleg de l'exposició).

Més informació i catàleg de l'exposició a http://www.mvell.blogspot.com

Centre d'Art el Marçó Vell
c/ Galejadors, 2 · 08540 Centelles
http://www.mvell.blogspot.com

Entrades populars