La creativitat lingüística en català, a concurs #agendacat

El Departament de Cultura proposa reptes lingüístics a Facebook i Twitter. Enregistrar en vídeo un embarbussament inèdit o inventar una paraula original i divertida són alguns dels reptes que planteja el concurs 'Sigues viu, tingues paraula', que es porta a terme des d'aquest dimecres i fins al 2 de desembre a Facebook i Twitter, en el marc de la celebració de l'Any de la paraula viva, que convoca l'Institut d'Estudis Catalans. La iniciativa ha estat posada en marxa per la Direcció General de Política Lingüística i l'objectiu és visualitzar la creativitat lingüística en català.

El concurs es desenvolupa a través de les xarxes socials i l'únic requisit per participar-hi és ser seguidor de Llengua Catalna (@llenguacatalana) a Twitter o de la seva pàgina de Facebook. El concurs consta de quatre categories. La primera consisteix a compartir fotografies de plaques de carrers amb noms curiosos. En la segona cal inventar un embarbussament, enregistrar-lo en vídeo o àudio i compartir-lo. La tercera proposta és escriure un text breu en què tots els adjectius i noms siguin topònims o cognoms. I per últim cal inventar una paraula original i divertida utilitzant els sistemes de derivació i composició propis del català. El concurs compta amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística i el TERMCAT.

Els premiats

Els finalistes de cada categoria rebran un carnet d'un any del TR3SC i entrades per a activitats culturals i museus. La persona guanyadora de cadascuna de les categories rebrà com a premi una tauleta digital i serà designada per sorteig entre les que hagin quedat finalistes.

http://www.lamalla.cat/digitals/article?id=494483

Entrades populars