L'institut cultural basc 'Etxepare' es presenta a Catalunya #cultura #agendacat #agendabcn

Aquest dijous, 17 de novembre, l'Institut Basc Etxepare s'ha presentat a Catalunya, en un acte en què l'espectacle 'Hostoak' s'ha estrenat per primera vegada fora d'Euskadi. La consellera de Cultura del Govern Basc, Blanca Urgell, ha presidit la cerimònia, a L'Auditori de Barcelona. A la recepció institucional també han acudit el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, la viceconsellera de Política Lingüística, Lurdes Auzmendi, i el viceconseller de Cultura, Joventut i Esports, Antonio Rivera, així com la directora de l'Etxepare, Aizpea Goenaga, entre altres personalitats.

Abans, aquest mateix dimecres, Aizpea Goenaga, directora de l'Institut Basc Etxepare, ha presentat els objectius de l'Institut així com les iniciatives per impulsar i estrènyer les relacions culturals entre Catalunya i Euskadi, en una presentació oficial que ha tingut lloc a l'Auditori de Barcelona . Goenaga ha subratllat la importància de la col · laboració entre Catalunya i Euskadi, i ha reivindicat "un espai per a les nostres cultures". "Avui, més que mai, és el moment del treball en comú", ha afirmat. "La cultura catalana ha estat sempre una aliada, tant bascos com catalans ens hem vist reflectits en el mateix mirall, i hem fet una gran tasca per preservar-la, fomentar-la, mostrar i enriquir-la en l'intercanvi amb les altres cultures", ha assenyalat Goenaga. Així mateix, ha posat en valor l'estreta relació de l'Institut Etxepare amb l'Institut Ramon Llull, així les com diverses iniciatives impulsades des de les institucions per fomentar l'intercanvi cultural entre Catalunya i Euskadi.

Després d'aquesta presentació, Etxepare posarà el primer peu a Catalunya amb l'organització del Fòrum Catalunya - País Basc d'Arts Escèniques. Participaran La Fura dels Baus, Teatre Lliure, Mercat de les Flors, L'Auditori, ICIC, Institut Ramon Llull, Txalaparta, Kukai, Syntorama, Euskal Herria Sona, Teatre Principal de Vitòria i The Project, entre d'altres.
Classes d'euskera a Barcelona. A més, el Govern Basc i la Euskal Etxea de Barcelona signaran un conveni de col · laboració per a l'aprenentatge de l'euskera a Barcelona. L'ajuda financera serà de 22.000 euros, les classes de 2.104 hores, i es preveu que assisteixen a elles una 164 alumnes.

Entrades populars