Joan Miró al Metro de Barcelona

Avui s'ha obert a l'Espai Mercè Sala, la sala d'exposicions al metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), la instal·lació Joan Miró. Apunts, produïda per la Fundació Joan Miró arran del conveni subscrit el 18 d'octubre, per acostar l'obra de l'artista als usuaris del metro.

La mostra es pot veure a l'Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l'estació de Diagonal, fins al proper 23 de març, de dilluns a divendres feiners, entre les 10 i les 20.30 hores.

Els visitants hi poden trobar paraules de Miró relacionades amb algunes fotografies que s'hi exhibeixen complementades amb reproduccions d'obres cabdals de la seva trajectòria que acosten la seva manera de treballar i d'entendre la pintura i la seva relació amb París i Catalunya, especialment amb Mont-roig.

Joan Miró. Apunts és un complement de l'Itinerari per la Barcelona de Joan Miró, una de les nombroses activitats impulsades per la Fundació amb motiu de la presentació de l'exposició Joan Miró. L'escala de l'evasió.

Intervenció al metro

Coincidint amb la inauguració a l'Espai Mercè Sala, fins a finals de març també es farà una intervenció amb tres obres de l'artista, La Masia, Natura morta del sabatot i Per a Emili, a les estacions de Catalunya (L3), Drassanes (L3), Paral·lel (L3), Espanya (L3), Tarragona (L3), Jaume I (L4), Urquinaona (L4) i al passadís del Funicular de Montjuïc (L3).

També es contribuirà a la difusió d'aquesta mostra mitjançant la distribució de fullets a bord dels autobusos i a les estacions de metro i a través de l'emissió d'un espot a les pantalles de Mou TV, el nou sistema d'informació de servei a través de videopantalles promogut i gestionat per TMB per a la seva xarxa de bus i metro.

Algunes imatges de les instal·lacions al Passadís del Funicular, Jaume I (Línea 4), a l'esquerra, i a les escales de l'estació d'Espanya (L3), a la dreta.

Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona
tel. +34 934 439 484
      +34 625 964 723
press@fundaciomiro-bcn.org
http://www.fundaciomiro-bcn.org

Entrades populars