Poesia d’aigua, tinta i sorra

Taller a càrrec dels artistes japonesos Yoshira Hioki i Mihoko Ono.


Aquest cap de setmana, a la Fundació Antoni Tàpies tindrà lloc l'activitat Poesia d'aigua, tinta i sorra. Es tracta d'un taller de dues sessions, a càrrec dels artistes japonesos Yoshira Hioki i Mihoko Ono, que proposa una aproximació a l'esperit zen a partir de dues experiències: d'una banda, la creació de poemes en forma de haiku realitzats amb tinta seguint la tradició pictòrica sumi-e, formes creatives que provenen de la cultura japonesa; de l'altra, una experimentació plàstica que parteix de la projecció, sobre un espai buit, d'objectes i formes de la natura, i que en fa emergir aspectes evocadors, com ara la lleugeresa i l'evanescència.

Primera sessió

Calendari: dissabte 20 d'octubre de 2012. De les 10.45 a les 14 h. 
Lloc: Casa Àsia (Avinguda Diagonal, 373. 08008. Barcelona).

Segona sessió

Calendari: diumenge 21 d'octubre de 2012. De les 10.45 a les 14 h. 
Lloc: Fundació Antoni Tàpies 

Yoshihira Hioki (1972, Osaka, Japó) es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Actualment desenvolupa activitats creatives al voltant de la pintura i la cal·ligrafia japoneses, així com espectacles de narració i escenificació, tant de contes com de poesia (haiku i tanka), per Catalunya, Espanya i diversos països hispanoparlants. És membre de l'equip docent del Museu Etnològic de Barcelona i del programa d'educació intercultural de l'Escola de Bambú de Casa Àsia. 

Mihoko Ono (1954, Tòquio, Japó) es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Musashino, Tòquio. Després va perfeccionar els seus estudis de Belles Arts a Madrid. Ha realitzat diverses exposicions de pintura i ha exercit com a professora d'arts plàstiques al Japó. Des de fa més de set anys, combina el seu treball de creació personal amb la docència a l'Escola de Bambú de Casa Àsia, biblioteques, museus, centres cívics, etc., difonent la cultura i les arts japoneses.

Organitza: Fundació Antoni Tàpies i Escola de Bambú de Casa Àsia
Idioma: català i castellà. 
Preu: 45 €; Amics de la Fundació Antoni Tàpies i Socis del ClubCasaÀsia, 5% de descompte sobre el preu d'inscripció. 
Cal fer reserva prèvia trucant al 932 075 862 o enviant un correu electrònic a reserves@ftapies.com
Inscripcions fins el 19 d'octubre de 2012. No cal tenir una formació artística prèvia per participar en l'activitat. 

Comentaris

Entrades populars