Mónica Cabo guanya el Premio Asturias Joven de Artes Plásticas 2012 #premis


La jove artista asturiana afincada a Barcelona, Mònica Cabo Álvarez, ha guanyat el Premi Astúries Jove d'Arts Plàstiques / Mostra d'Arts Plàstiques del Principat d'Astúries 2012, dotat amb 3.000 euros.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Vigo ha realitzat les següents exposicions individuals:  A Justine. Espacio In situ, Fundación Granell, Santiago de Compostela, 2009; Una pieza para tu mundo… Sala LAI, Gijón, 2008; Safe Word. DF Galería de arte contemporáneo, Santiago de Compostela, 2007; Ridy tu pley. Sala Alterarte. Campus de Ourense. Universidad de Vigo, 2006.

Mónica Cabo ha participat en nombroses col·lectives entre les quals destaquen: Genealogías del feminismo, MUSAC, León 2012; Método…montaxe, Fundación Luis Seoane, A Coruña 2012;  Muartech, Sala espacio Menosuno, Madrid 2011; #Negro. Espacio,  La Normal,  A Coruña 2011; YouPorn, Blissland Galery, Berlín, 2010; Desafi(n)ando el género. Video abierto, Sala espacio AV, Murcia; 11 Mostra internacional gas natural FENOSA, MACUF, A Coruña; 2009 VI premio Auditorio de Galicia. Santiago de Compostela; Outonoarte, Diputación de A Coruña; Contra vento o marea, Museo Emilio Pardo Bazán, A Coruña; Covers O2, Espacio Menosuno, Madrid; BDGUVisible, intervención en espacio público, A Coruña; etc. .

Nerea Santisteban Lorences, Ursula Faya Alonso, Marc Arroyo, Mario Martínez Peláez, David Martínez Suárez i Regina Degiorgis Jiménez han estat seleccionats per formar part de la XXIII edició de la Mostra d'Art Jove del Principat d'Astúries, rebran 300 € cadascun.

La Mostra d'Arts Plàstiques es convoca cada any per la Conselleria de Presidència a través de l'Institut Asturià de la Joventut dins del programa Culturaquí. I a ella podien concórrer joves artistes asturians o residents al Principat, així com els descendents fins a segon grau d'emigrants asturians, l'edat no supera els 35 anys. Es podia presentar tota proposta artística: pintura, escultura, fotografia, dibuix, instal · lacions, videoinstal · lacions, etc. Tema, tècnica i materials a lliure elecció de l'artista.

El jurat, comptava entre els seus membres amb crítics d'art, galeristes i altres personalitats de reconegut prestigi en la nostra regió, vinculats al món de les arts plàstiques: Benjamin Weil, director d'Activitats de Laboral Centre d'Art i Creació Industrial, Luis lletges, crític d'art i comissari d'exposicions; Jaume Luis Martín, director del Centre Cultural Valey i crític, Lydia Santamarina, directora del Museu Bartola, i Nuria Fernández Franco de la Galeria Espai Líquid. El jurat va seleccionar als 7 guanyadors d'entre les 50 propostes rebudes.

L'exposició de les obres seleccionades veurà la llum a la primavera del 2013 a la Sala Borrón d'Oviedo després de la projecció previ per la Casa de Cultura d'Avilés ia continuació s'obrirà el record anual que portarà l'art jove asturià a diferents comunitats autònomes.

Entrades populars