Catalunya celebrarà el Primer Congrés Internacional de Modernisme - Art Noveau #fires #patrimoni

Amb motiu del 10è aniversari de la revista sobre Modernisme internacional coupDefouet, Barcelona celebra del 26 al 29 de juny de 2013 el primer congrés internacional especialitzat en Modernisme-Art Nouveau, una activitat de la Ruta Europea del Modernisme organitzada per l'Ajuntament de Barcelona. El comitè científic, coordinat per la Universitat de Barcelona (UB), és l'encarregat de supervisar els continguts del congrés. Aquesta trobada reunirà amants de l'art i professionals de la història de l'art, de l'arquitectura, de les arts aplicades i decoratives, de la gestió del patrimoni i de la divulgació per explorar les tendències i reptes futurs del llegat de l´Art Nouveau des d'un vessant d'intercanvi transnacional.

En aquest congrés s'analitzarà com les perifèries van ser també centres creatius, difusors d'imatges i d'idees, i es presentaran casos concrets d'arreu del continent europeu que aporten noves experiències i nous recursos per a investigadors, entitats i el públic en general. Les sessions del Congrés Internacional coupDefouet tindran lloc a La Pedrera i a la UB. També hi haurà activitats culturals i visites més enllà de Barcelona exclusives per als assistents.

Ja podeu trobar online el programa provisional del Congrés Internacional coupDefouet.

Hi podeu veure totes les comunicacions presentades al Congrés Internacional coupDefouet que conformen el programa provisional, dividit en sis eixos temàtics. Els llistats s'aniran actualitzant periòdicament a mesura que es confirmin les comunicacions i s'en pengi el resum, que us podreu descarregar. El Congrés Internacional coupDefouet, de 4 dies de durada, és el primer congrés científic dedicat íntegrament a l'Art Nouveau i tindrà lloc a Barcelona del 26 al 29 de juny de 2013, probablement a la Fundació Antoni Tàpies, en el marc de l'edifici de Domènech i Montaner.

Aquest esdeveniment ha aixecat gran interès en cercles acadèmics i patrimonials d'arreu del món: a primers d'abril, més del 60% de les places disponibles ja han estat reservades. Si esteu pensant a assistir-hi, us aconsellem que us inscriviu ara! Us podeu registrar online aquí, o escrivint a congress@artnouveau.eu . Mentrestant, us convidem a gaudir del nostre vídeo de presentació del Congrés. 

Entrades populars