Cecilia Avedaño a la Galeria Sicart de Vilafranca #exposicions


CECILIA AVENDAÑO | BLOW

Inauguració, dissabte, 27 d'abril, 19:30 h.
Del 27 d'abril a l'1 juny 2013

"Blow", és el nom de l'última sèrie desenvolupada per l'Artista Visual Cecilia Avendaño en la seva primera exposició individual a Europa. Continuant el treball desenvolupat des de la seva sèrie "Pride", ens presenta ara una nova proposta en què inclou un particular element que atorga caràcter fantàstic a la seva obra. Tal com ja va fer en "Pride", l'artista continua treballant amb imatges digitals construïdes sobre la base de fotografies, la superposició de plans visuals i la mixtura d'elements estètics que ha desenvolupat per a  cadascuna de les seves peces, tot això decantant finalment en l'obsessió per la construcció de sentit sobre la base de la imatge cancel·lada.

Són retrats de "nenes-dones-autòmats" que construeixen una sort de ser no definit que és capaç d'exaltar l'espectador amb el seu gest de velada violència displicent, podem dir que estem en presència de monstres de caràcter mitològic, de sirenes, monstres- sirenes que gaudeixen d'una seductora i inabastable bellesa.

Són obres de gran format impreses en paper fotogràfic, construint una mena de bestiari, en què la càrrega femenina creuada amb l'exercici cromàtic i compositiu de cada un dels personatges en particular, ens remet a un ocult discurs de gènere, del qual no podem desembastar la violència sistèmica que fonamenta la seva feina. Són femelles boniques, complexes, seductores i delirants, que ens inquieten i violenten tremendament en el seu gest, un gest potent i desolador.

(bio) Cecilia Avendaño, neix a Santiago de Xile el 1980. Llicenciada en Arts Visuals amb esment en Fotografia de la Universitat de Xile, a desenvolupat la seva obra des del 2002, presentant el seu treball de forma individual i col·lectiva dins de Xile i a l'estranger, destacant les seves mostres individuals a Sala Zero de Galeria Animal, el seu projecte "Pride" al Museo Nacional de Bellas Artes Sala MPV, Museo de Arte Contemporáneo de la Universidad de Chile  i,  a l'estranger, a BAC Festival a Barcelona, Centro
Cultural Borges a Buenos Aires i en diverses Fires internacionals d'Art Contemporani.

En col·laboració amb la Galeria Patricia Ready de Santiago de Xile.

Galeria Sicart
C/ de la Font, 44
Vilafranca del Penedès
08720 (Barcelona)
http://www.galeriasicart.com/

Entrades populars