Activitats a la Fundació Antoni Tàpies pel maig 2013 #museus

Imatge de sala de Contra Tàpies  © Fotografia: Lluís Bover, 2013. © Fundació Antoni Tàpies, 2013 | CC BY-NC-SA


Exposicions

Contra Tàpies

1 març 2013 – 9 juny 2013 | Exposició

Contra Tàpies és una proposta que s'articula al voltant de tres interrogants formulats des de la més immediata frontalitat: a) quines van ser les tensions, i quins els vincles, que l'obra de Tàpies va mantenir amb els successius relats artístics on aquesta va anar inscrivint- se?; b) quines formes de diàleg i d'exhortació crítica podrien establir alguns artistes enquadrats en un temps diferent del de Tàpies, els quals posseeixen, a més, uns paradigmes estètics radicalment diferents?; c) en algun moment Tàpies va pensar, com Borges, que tota la literatura èpica sobre "allò tapià" estava parlant d'algú altre i no pas d'ell?


Antoni Tàpies. Col·lecció, #5

1 març 2013 – 9 juny 2013 | Exposició

La Fundació Antoni Tàpies presenta una nova selecció d'obres d'Antoni Tàpies pertanyents al fons de la Col·lecció. La mostra, que en aquesta ocasió es concentra a l'Espai A, inclou diferents moments creatius de l'artista des de la dècada de 1940 fins a la de 1990, i il·lustra l'evolució de tipologies, tècniques i materials emprats per Tàpies.


Promocions

Invitació a les exposicions

Amb la compra d'un llibre de 7 euros a la llibreria de la Fundació Antoni Tàpies rebreu una invitació a les exposicions Contra Tàpies i Antoni Tàpies. Col·lecció, #5.

Descomptes

Articket, Club TR3S, Barcelona Card, Carnet Xarxa de Biblioteques Diputació de Barcelona.


Visites comentades

Antoni Tàpies i l'esfera pública. Itinerari comentat en bicicleta

11 maig 2013 | Visita comentada

Itinerari comentat que dóna a conèixer algunes de les obres d'Antoni Tàpies situades a diferents institucions i espais públics de la ciutat de Barcelona, posant de manifest la vessant més social i compromesa de l'artista.


La Nit dels Museus 2013

18 maig 2013 | Visita comentada i portes obertes

En el marc de La Nit dels Museus 2013, la Fundació Antoni Tàpies ofereix sis visites comentades gratuïtes a Antoni Tàpies, #5 que inclouen una introducció a l'exposició temporal Contra Tàpies.

Jornada de portes obertes


Dia dels dels Museus 2013

18 maig 2013 | Portes Obertes

En el marc del Dia dels Museus 2013, la Fundació Antoni Tàpies ofereix jornada de portes obertes gratuïta des de les 10 del matí fins a la 1 de la nit. 

Seminaris

Memòries velades, resistències des de l’àlbum de família

Divendres 10 de maig, 18 h

Presentació del treball de les artistes visuals Florencia Terzano (Buenos Aires, 1975) i Solange Jacobs (Lima, 1978). Des d’una mirada autobiogràfica d’una història personal i quotidiana, es tracta de les imatges i reflexions de la memòria col·lectiva, d’un esdevenir polític de realitats socials viscudes a l’Amèrica Llatina entre els anys 70’ i el present. Un passatge gairebé domèstic, privat, íntim, que reflexa el procés social i polític que ha portat i segueix produint la neoliberalització al sud del món.

Memòria, art i educació. Presentació de projectes educatius 
Dimecres 8 de maig, 18.00 h | Seminari

En el marc del Seminari per a mestres Memòria, art i educació celebrat a la Fundació Antoni Tàpies del 21 de gener al 22 d’abril de 2013, s’ha organitzat una sessió oberta al públic on s’exposaran les conclusions del seminari i es presentaran dos projectes educatius i creatius que tenen relació amb els conceptes d’arxiu, registre i memòria.

         Més info: http://fundaciotapies.org/site/spip.php?article7637


Activitats per a famílies

La Petita Nit

18 maig 2013 | Activitats per a famílies

A fi que els nens i nenes també puguin participar en La Nit dels Museus, la Fundació organitza una activitat per a famílies que tindrà lloc al vespre de La Nit dels Museus.




Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona


Entrades populars