Open All Areas, programa europeu d’intercanvi de coneixements dels publics culturals #art #Barcelona

Imatge en línia 1

Jornades 'Open All Areas' a Barcelona
14 - 15 de novembre 2013

El projecte Open All Areas és un programa europeu d'intercanvi de coneixements entre set organitzacions que treballen en el desenvolupament dels publics en cultura. El projecte té com a objectiu trobar maneres per supercar l'exclusió cultural I arribar a l'accés per a tothom a la cultura. Dins del projecte es fan diferents trobades per discutir i sobretot per aprendre dels altres. Les entitats vinculades al projecte són Audiences Europe Network, Rotterdam Festivals, ECCOM, Danish Center for Arts&Interculture, Demos, Audiences Norway, Audiences Northern Ireland i CCCB-articketBCN, i es pot fer gràcies a una subvenció Grundtvig de la Unió Europea.

La Jornada a Barcelona presenta alguns projectes consolidades d'inclusió d'adults no usuaris de cultura, que van començar petits i que ara són bons exemples de bones practiques per a altres entitats.

Les Jornades són gratuïtes i en anglès. Per apuntar-shi, cal enviar un correu electrònic a cursos@cccb.org

Organitza: Articket

Dijous 14 al MACBA

9.30 h -Recepció participants i presentació

10 h  -Museus i accessibilitat .

Presentació de dos casos i discussió

Museu Nacional d'Art de Catalunya – MNAC. Teresa González, cap del Department d'Educació, i Fina Alert, Directora de l'Associació Susoespai, creació I salut mental, presenten Museu, espai en comú , un programa de llarga durada que implica persones adultes amb paràlisi cerebral, discapacitat cognitiva i problemes de salut mental al museu.

Museu Marítim de Barcelona. Mireia Mayolas, cap del servei educatiu, presenta com el museu s'ha implicat totalment en la responsabilitat social, amb programes a llarg termini per a tot tipus de públics.

11.30h  -coffee break

12 h -Dos casos I discussió

Museu Picasso de Barcelona. Anna Guarro, presenta el projecte Memòria per a avis, organitzat per a la gent gran que viu prop del museu.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona – CCCB. Teresa Pérez i Mònica Muñoz presenten el projecte Alzheimart, un programa  per a malalts d' Alzheimer I els seus cuidadors.

13.30 h -Dinar (no inclòs)  I canvi de lloc

Al CCCB
16h  -Cultura per a tothom.

 Presentació de dos casos i discussió

Fundació Tot Raval. Elisa Covelo presenta Raval(s) aquest programa que inclou totes les institucions culturals del barri, així com les associacions i grups d'immigrants, treballant junts cada any per a un festival cultural conjunt, entre d'altres projectes.

Almazén. Macarena de la Vega presenta Raval Zirkus, un projecte que es basa en usar el circ per a la integració.

17.30h -coffee break                    

18h -Dos casos i discussió

Alta Realitat. Jordi Cortés, ballarí i coreògraf, presenta Dansa integrada, on la seva companyia de dansa treballa per la inclussió a través de la dansa i incorpora ballarins professionals amb o sense minusvalies.

Fundació La Caixa. Gloria Cid presenta un nou projecte teatral per la integració d'immigrants, dirigit per Àlex Rigola, que tindrà la seva estrena al Festival Temporada Alta aquest any..

19.30h- final del dia

Divendres 15  a la Fundació Antoni Tàpies

9.30h  -Dos casos i discussió

L'Auditori. Assumpció Malagarriga, cap de L'Auditori: Educa, presenta el projecte socio-educatiu de L'Auditori, i espeicalment el programa d'integració a través de la música, com els concerts, la Cantània, Un matí d'orquestra i Et toca a tu.

Apropa Cultura. Sonia Gainza, directora d'Apropa Cultura i cap de L'Auditori Apropa, presenta aquest projecte conjunt de tots els auditoris i teatres de Catalunya, on aquest any s'hi afegeixen els museus, amb l'objectiu d'oferir moltes activitats culturals per a grups en risc d'exclusió social.

11 h  -coffee break

11.30 h  -Presentació d'un cas i discussió

Eclectic, Festival de Tarragona , Romà Solé presenta aquest festival que reuneix cada any els diferents projectes d'integració en les arts escèniques de tot Catalunya.

12.30 h -Conclusions

13.30 h  -Fi de la jornada

Entrades populars