Últims dies de la millor retrospectiva de Tàpies de tots els temps #Pintura #Art #Barcelona


Fins el 3 de novembre 2013
Tàpies. Des de l'interior | ÚLTIMS DIES

Comisari: Vicent Todolí
Organitza: Fundació Antoni Tàpies i Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

La Fundació Antoni Tàpies i el Museu Nacional d'Art de Catalunya presenten conjuntament una exposició que es desplega alhora en les sales de les dues institucions. Tàpies. Des de l'interior ha estat concebuda exclusivament a partir de les obres conservades a casa de l'artista i a la Fundació Antoni Tàpies, i segueix dues línies de treball diferenciades: d'una banda, les grans composicions murals; de l'altra, els objectes quotidians i els materials pobres.

Al Museu Nacional d'Art de Catalunya es mostra l'evolució de les composicions murals a través d'un recorregut que abraça tota la seva producció artística, des des mitjan anys quaranta fins al 2011, des de la pastositat i el gruix de la pintura dels primers anys fins a l'experimentació amb nous materials, com ara el vernís, el làtex i les planxes de metall, de les dècades següents. La mostra palesa l'interès constant de Tàpies per la matèria amb dos enfocaments diversos però complementaris: com a rebuig del llenguatge artístic tradicional, i com a sinònim de canvi i de transformació.

A la Fundació Antoni Tàpies la tria se centra en una sèrie d'obres del 1946 al 2009 que evidencien l'interès de Tàpies pels materials pobres i pels objectes: des de l'ús del cartó, els fils i els cordills de les obres primerenques fins a l'assemblatge i a la incorporació de l'objecte en la superfície de la tela que es fan més manifestos a partir de finals de la dècada de 1960. La tria posa en relleu la voluntat de Tàpies de magnificar el que es considera petit i insignificant, per mostrar que tot allò que es concep com a marginal pot suggerir idees essencials.
Enllaç al web de l'exposició: http://www.tapiesinterior.com/es



Entrades populars