La Secció Irregular del Mercat de les Flors pren la Fundació Antoni Tàpies #Art #Teatre #Barcelona



El proper dimecres 20 de novembre del 2013, a partir de les 20:30h del vespre, la Secció Irregular del Mercat de les Flors es trasllada a la Fundació Antoni Tàpies per dur-hi a terme dues activitats:

- D'una banda, tindrà lloc la xerrada Las ceremonias del cuerpo en la cultura conceptual catalana. Apuntes genealógicos desde el accionismo vienés, per part de Manuel Segade, llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Santiago de Compostela i comissari independent. Es tractarà d'un recorregut històric no progressiu sobre les referències de l'accionisme vienès a Catalunya, prenent com a punt de partida les peces que Jordi Benito va presentar a la Fundació Joan Miró a principis dels anys 80.

- Posteriorment es realitzarà Nou bio-accionisme vienès per part d'Amanda Piña, Magdalena Chowaniec i Daniel Zimmerman, un espectacle visual de reminiscències barroques que planteja una crítica mordaç sobre la societat contemporània. El producte que es deriva de Nou bio-accionisme vienès és un conjunt d'action paintings de gran format que documenten cada moviment i cada idea en una peça en què la dansa es transforma en pintura.

Amb mitjans molt simples —verdures i fruites orgàniques, teles, estris de cuina, un pal de fusta i el cos en moviment—, les dues actrius recontextualitzen els aspectes polítics i rituals de la tradició de l'action painting dels anys seixanta i setanta. Tot i la referència explícita a les peces de l'accionisme vienès, generalment interpretades per artistes masculins, aquesta nova forma d'accionisme és sens dubte una iniciativa femenina, portada a terme amb materials 100% orgànics.

Més informació i compra d'entrades aquí.

Fundació Antoni Tàpies, Aragó 255, 08007 Barcelona | t +34 934 870 315 | f +34 934 870 009

Entrades populars