Cloenda a Sant Boi de la 18na. Biennal d’Art Contemporani Català #Art #SantBoi

Cloenda a Sant Boi de Llobregat de la 18na.  Biennal d'Art Contemporani.
Acte: dimecres dia 4 de desembre, a les 19 h., a Can Castells –Centre d'Art-  (carrer de Lluís Castells, 16 de Sant Boi de Llobregat)

Aquesta Biennal ha estat itinerant des de l'abril de 2012 per les ciutats de Sant Cugat del Vallès, Cambrils, Lleida, Tortosa, Cadaqués, Reus, Rubí, Olesa de Montserrat, Les Borges Blanques, Tarragona i Mollet del Vallès,  essent visitada fins ara per més d'onze mil persones. Sant Boi de Llobregat és l'últim lloc on es por veure aquesta edició de la Biennal, del 4 de desembre de 2013 fins al 26 de gener de 2014

El Centre de Can Castells s'ha convertit en els últims anys en un punt de referència de l'art del Baix Llobregat, exhibint mostres d'indubtable interès. L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, en aquests temps de forta crisi, fa l'esforç de potenciar la creació d'art jove perquè considera que és el futur del país.

En aquests moments en què la cultura es veu molt afectada per l'actual situació i els artistes joves tenen dificultats per poder mostrar les seves creacions al públic, l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat es compromet amb la Biennal d'Art Contemporani Català, mantenint així viva la flama de les arts joves al país, tot participant en aquest fet descentralitzat dels creadors més joves.

A la convocatòria pública de la Biennal, oberta a tots els joves del país, s'hi varen presentar 115 dossiers, d'entre els quals el jurat de selecció ha triat els 9 artistes que conformen l'edició d'enguany, i als quals s'atorga un ajut de 400 € per a la producció d'obra. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquest moments conreen els artistes catalans.

La biennal 2012 és un impuls a l'art d'avui i un toc d'atenció de la creativitat més jove  del país, en un moment difícil de fortes retallades culturals, que els nostres artistes pateixen profundament. Catalunya un país que té un prestigi internacional reconegut mercès el seu art, com ho demostren els artistes que ha donat la plàstica catalana en el segle XX, avui àmpliament reconeguts internacionalment. També és una motivació de la societat vers l'espiritualitat de l'ésser humà, mostrant la diversitat de formes i sensibilitats de joves artistes de diferents procedències, per a crear un món diferent a través de les arts visuals. És el diàleg entre cultures creatives, que avui atrau un turisme cultural a tot el territori català.

Jurat:

El jurat de la Biennal 2012 representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat; Eudald Camps, crític d'art de Girona; Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Francesc Gabarrell, conservador del Museu d'Art Jaume Morera de Lleida; Àlex Mitrani, crític d'art i comissari independent; Josep Montoya, vice-degà de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i Aureli Ruíz, artista plàstic i visual de Reus.

Els artistes participants són:

Lúa Coderch, Loretta Firmani, Ayuko Hoshino, Laura López Balza, Claudia Pagès Rabal, Francesc Ruiz Abad, Joan Saló Armengol, Sergi Serra Mir i Mireia Terrado Lozano.

Itinerari

Sant Cugat del Vallès, Cambrils, Lleida, Tortosa, Cadaqués, Reus, Rubí, Olesa de Montserrat, Les Borges Blanques, Tarragona, Mollet del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

La Biennal de les noves tecnologies, per tal d'arribar a tot el món. La Biennal 2012 és la de les noves tecnologies, ja que tota la informació és present a la xarxa. La novetat més destacable d'enguany és la tecnològica, perquè el catàleg i tota la informació de la Biennal és present al telèfon mòbil Apple i Android, d'on es pot descarregar de forma gratuïta:

- Iphone: aneu a App Store i busqueu "canals art"
- Android: aneu a Android Market i busqueu "canals art"
- També es pot consultar a la xarxa a Facebook, Twitter, You tube, Flickr, Vimeo, Issuu.... i al web http://www.canals-art.com/biennaldart2012.html

http://www.facebook.com/home.php?ref=hp#!/pages/XVIII-Biennal-dArt-Contemporani-Catal%C3%A0-2012/292714667422566
Organitza: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

La Biennal d'Art Contemporani Català 2012 és organitzada per Canals-Galeria d'Art, amb el suport del Museu de Sant Cugat, i la Generalitat de Catalunya i diferents ajuntaments i institucions públiques i privades de les diferents poblacions que fan possible el recorregut itinerant.

Col·laboren: Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, Òmnium Cultural, Club de Cultura Tr3sC.

Josep Canals, Director

Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02
08172 Sant Cugat -Barcelona-
biennal2012@canals-art.com
www.canals-art.com

Comentaris

Entrades populars