'El Gabinet d’un Aficionat' a La Panera de Lleida #Exposicions

Imatge en línia 1

El Gabinet d'un Aficionat: Història d'una Col·lecció.
Del 31 d'octubre de 2013 al 19 de gener de 2014
Centre d'Art La Panera - Lleida

Partint de la col·lecció d'art contemporani "CV Colección", vàrem convocar un concurs restringit de comissariat, que finalment han guanyat ex aequo Manuel Segade i RMS La Asociación.

Els dos projectes guanyadors formaran un cicle expositiu que ens permetrà analitzar, d'una banda, la tasca del col·leccionista, i de l'altra, el treball comissarial.

L'exposició que tancarà el cicle pren com a punt de partida la novel•la de Georges Perec Un cabinet d'amateur. Histoire d'un tableau, de 1979 (El gabinet d'un aficionat. Història d'un quadre). En aquest cas, l'objectiu dels comissaris és assumir el paper d'alguns protagonistes del relat de Perec i construir un nou relat entorn de la CV Colección a partir dels recursos retòrics i les estratègies narratives que ofereix la mateixa exposició com a dispositiu i la mateixa història de l'art com a construcció. En aquest sentit es proposa representar la col·lecció i el col·leccionista a través d'una narració ficcionalitzada, que té com a base una lectura crítica de la col·lecció.

Aquesta lectura crítica s'estructurarà en diferents petites exposicions, que repetiran el mateixa format, però amb diferents obres, i que analitzaran aquells temes que es fan palesos en el conjunt de la col·lecció: la fi de la modernitat, el fracàs, la futilitat, la memòria i la construcció de la història, entre d'altres.

Comissariat: RMS La Asociación

L'obra de Georges Perec El gabinet d'un aficionat: història d'un quadre, és el punt d'inici d'aquesta guia de lectura, que presenta les obres i col·leccions d'art i els col·leccionistes en la literatura. Us proposem aquesta selecció de llibres que trobareu a la Biblioteca Pública de Lleida.

Pl. de la Panera, 2. 
25002 Lleida 
T. (+34) 973 26 21 85 

Entrades populars