Idensitat explora els Espais Zombi #Art #Barcelona #Badalona


1



ESPAIS ZOMBI | #1GORG
14.12.2013
Ruta comentada + projecció de vídeo + debat

Idensitat inicia un cicle en el qual es combina el recorregut a peu, exploratori i comentat, al voltant d'un barri o d'una zona que abasta diferents barris. Llocs que per la confluència de diverses circumstàncies, totes elles complexes i no sempre relacionades, determinen un paisatge que s'articula de manera desencaixada. L'acumulació de diversos elements com poden ser projectes de reurbanització no finalitzats, transformacions dràstiques tant dels usos com de les activitats que s'hi desenvolupen, l'existència de nombrosos solars urbans silvestres amb projectes d'especulació latents, els desplaçaments veïnals i els fluxos migratoris, les històries de lluites i reivindicacions locals, o els anhels posats en la construcció d'una nova imatge de ciutat, tots ells i molts altres que poden caracteritzar els elements espacials i relacionals d'un lloc, a partir de la coincidència de diversos projectes i diferents moments.

Aquests espais zombis, reviscuts per la confluència de múltiples projectes, molts d'ells no finalitzats o avortats per altres projectes, altres polítiques, altres interessos econòmics, altres circu[mstàncies externes d'índole estralocal; dibuixen bastos paisatges urbans que segueixen funcionant amb les desfiguracions produïdes per les voluntats de moltes persones, o institucions, que van voler donar-li una vida configurada a la seva pròpia imatge  i semblança. La vida actual en aquests llocs poc té a veure amb qualsevol cosa imaginada de manera prèvia.

La zona de Gorg a Badalona, i amb motiu de la presentació del documental "Sense notícies de Gorg. L'espai zombi", inaugura aquest projecte que té per objectiu detectar, investigar, recórrer i debatre sobre altres espais zombi.

Programa


11:15 Trobada a l'exterior de l'estació de metro de Gorg. (Línia 10)
11:30-14:00 Recorregut a peu, comentat per Francesc Magrinyà i amb la participació de diverses persones que introduiran aspectes locals .
14:00-15:30 Dinar en un restaurant xinès de la zona. (optatiu)
15.30 - 17.00h Projecció de vídeo i debat . A partir del documental " Sense notícies de Gorg . L'espai zombi ", realitzat per Guillermo Cruz, Gaspar Maza , Francesc Magrinyà , en el marc del projecte Import- Export d'Idensitat .

Activitat oberta i gratuïta . Per inscriure [aquí]

 +info: www.idensitat.net

Programa: pdf
Contacte: idensitat[at]idensitat.net

Entrades populars