'Memòries velades, resistències des de l'àlbum de família' a la Fundació Tàpies #conferències

Conferència | Fundació Antoni Tàpies 
Dijous 30 de gener de 2014, a les 17 h. 

Presentació del treball de les artistes visuals Florencia Terzano (Buenos Aires, 1975) i Solange Jacobs (Lima, 1978).

Els projectes presentats aborden la construcció de la memòria a través de l'àlbum de família, explorant la seva capacitat com a portador de relats que es troben al límit entre el que és personal i el que és col·lectiu. Es tracta de treballs en els quals la biografia personal esdevé fet social, i el nucli familiar es desintegra per proposar altres històries possibles, recomposant una estructura de dimensió social, política i històrica més àmplia. Tots dos treballs s'emmarquen en el context llatinoamericà a les dècades dels setanta i vuitanta, un context marcat fortament per la violència política generada des de règims autoritaris.

 

Solange Jacobs, Lima, 1978, és arquitecta, música i artista visual. És diplomada pel Programa d'Estudis Independents (PEI) del Museu d'Art Contemporani de Barcelona, MACBA. Ha participat, entre altres, activitats a la Biennal de Fotografia de Tenerife (2011) i a la Biennal de Fotografia de Lima (selecció de projectes de 2012). Treballa entre el Perú i Espanya.



Florencia Terzano, Buenos Aires, 1975, és fotògrafa i investigadora independent especialitzada en teoria de la fotografia. Actualment imparteix seminaris i tallers que defensen la idea de fotografia com un altre llenguatge possible, i que possibilita, en diverses institucions culturals i educatives.



Calendari: 30 de gener de 2014

Hora: 17.00 h.
 
Duració: 2 h.
Lloc: Arts combinatòries, Fundació Antoni Tàpies
 
Preu: gratuït.

Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó 255

Entrades populars