Arrenca Zinemaldia.cat 2014, el festival de cinema basc de Catalunya #fires #ca

La novena edició de Zinemaldia.Cat, el festival de cinema basc de Catalunya, ha arrencat aquest dijous als Cinemes Girona de Barcelona. Fins el 22 de febrer, el certamen, organitzat per l'Euskal Etxea de Barcelona, projectarà onze pel·lícules, entre les quals destaquen 'Asier i jo', 'Gernika bajo las bombas', 'El precio de la libertad' o 'Umerzutzak-Los huérfanos'. Unes projeccions que aniran acompanyades pels seus actors i directors. En aquesta edició hi haurà una Secció Oficial a concurs en la qual les pel·lícules competiran per guanyar la Txapela d'Or.

Arriba la novena edició del festival de cinema basc que cada any organitza l’Euskal Etxea de Barcelona. Un certamen que enguany es fa gran i passa de ser una mostra a ser un certamen amb majúscules, canviant el nom també pel de Zinemaldia.Cat, saltant a les sales de cinema i convertit-se en el Festival de Cinema Basc de Catalunya, el més important que es fa fora del País Basc.

La programació consta d’onze pel·lícules, totes elles estrenes a Catalunya, que es podran veure als Cinemes Girona de la capital catalana per, més endavant, començar a veure’s a la resta del país. Entre aquestes destaquen produccions com Gernika bajo las bombas, en la qual hi col·labora TV3, Asier i jo, del director i actor Aitor Merino, El Métoto Arrieta, Umezurtzak-Los huérfanos o El Precio de la Libertad amb el català Quim Gutiérrez.

Com és habitual al festival de cinema basc de l’Euskal Etxea, totes les projeccions estaran acompanyades pels seus protagonistes, actors i directors, amb els quals el públic podrà tenir-hi un debat moderat per periodistes especialitzats i crítics de cinema.

Zinemaldia.Cat creix doncs, i ho fa en molts aspectes, també en el dels guardons. Enguany, hi ha una Secció Oficial a concurs, on les pel·lícules competiran per guanyar la Txapela d’Or. El jurat estarà format per persones destacades del món del cinema català, com Joel Joan, Aina Clotet, Marc Recha i Jordi Ambròs.

Una altra novetat d’enguany, a més de les sorpreses que hi ha preparades, és que part del festival s’ha finançat a través del micromecenatge amb la plataforma Tot Suma. Una manera també de fer partícep el públic en la 'producció' del festival.

Entrades populars