Presentació de 'El Despertar' de Miguel Parra a la Fundació Antoni Tàpies #ca #artistes

El Despertar | Miguel Parra
Fundació Antoni Tàpies

Dimecres 19 de febrer a les 18:00 h.

L'encreuament de tòpics des de l'essència mateixa de l'ésser humà va entreteixint la ficció hiperreal del treball audiovisual de Miguel Parra. En el cas d'El Despertar la vulnerabilitat, la marginalitat, la immunologització de la nostra societat, la immigració, i l'estat de permanent letargia de l'ésser neoliberal, són els tòpics que incumbeixen.

A la metàfora clara del "dorado" capital, la manta immunològica revestida del daurat sòl, com a reflex de les formes actuals d'alienació o de formes on els estats, les institucions i la societat tapa, disfressa, fa desaparèixer tot allò que no vol que sigui vist. Tot allò que queda al marge producte de l'esdevenir del sistema recreat a diferents espais que representen les formes de poder (centres de poder econòmic, polítics, antics camps de concentració, etc.)

Aquesta mateixa obsessió de "revestir-ho" tot per "immunitzar-ho", fer-ho desaparèixer, crear buits; és la possibilitat mateixa d'aquest despertar, d'aquesta presa de consciència que cada ésser humà pot tenir sobre la seva pròpia realitat.

Miguel Parra Urrutia va néixer a Concepción, al sud de Xile, l'any 1969. Des de l'any 1996 viu i treballa a París. Ha realitzat estudis de Llicenciatura en Lletres, a la Universitat de Bío-Bío, a Chillán, Xile; Llicenciatura en Arts Plàstiques, amb la menció de Pintura, a la mateixa universitat, i un màster en Arts Plàstiques, graduant-se amb honors a la Universitat de París, França. També ha realitzat estudis sobre Art Contemporani al Centre Nacional d'Art i Cultura Georges Pompidou, París, França. 



El seu treball, en el qual explora diferents tipus de suports i registres des de la pintura, l'escultura, el videoart, les instal·lacions, la performance i la dansa; ha participat en nombroses mostres col·lectives com ara la Biennal d'Art Contemporani Europeu, Montrouge, París (2003), la Quarta Biennal Europea d'Art Contemporani, Nimes (2003), la Biennal d'Art Contemporani de Florència (2005), la Biennal d'Art Contemporani, Chapingo, Mèxic (2008), la Novena Triennal de Vídeo Art Llatinoamericana, el Museu d'Art Contemporani, Xile (2009), el Museu d'Art Contemporani Fortaleza, Brasil (2010), la Mostra internacional de vídeo dansa, Universitat de València, Espanya (2010) i la Manifestació d'Art Contemporani, Madrid, Espanya (2010), el Festival Internacional Creativitat, Innovació i Cultura Digital. Illes Canàries, Espanya (2013), l'Screen Festival de Vídeo Art, Loop, Barcelona (2013).

Actualment realitza una residència de creació a Werner Thöni Arts Espace a Barcelona.

Videoinstal·lació / Work in progress
Actors: París, França: Andrés Espinoza
Mering, Alemanya: Rosa Parra Urrutia
Santiago de Xile, Xile: Alfredo Castro / Rodrigo Pérez
2012

Activitat gratuïta.

Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó 255
08007 Barcelona

Entrades populars