Mostra retrospeciva d'Isabel Steva Hernández, 'Colita' a la Pedrera #exposicions #ca

La Pedrera acull des d'aquest dilluns fins al 13 de juliol la mostra 'Colita perquè sí!', una part de l'obra d'Isabel Steva Hernández, coneguda artísticament com a Colita, un dels referents de la fotografia catalana contemporània.

La mostra, que incorpora més d'un centenar d'instantànies de la fotògrafa, pretén recordar la seva trajectòria, que va des dels anys 60 fins l'actualitat, i oferir un retrat acurat del tarannà de Colita i de la seva manera d'entendre la professió. Carmen Amaya, Orson Wells, Gabriel García Márquez i Joan Manuel Serrat són alguns dels personatges fotografiats per Isabel Steva Hernández que es poden veure a la mostra. /acn

La Fundació Catalunya–La Pedrera presenta la primera exposició antològica dedicada a la fotògrafa barcelonina Colita. L’exposició “Colita, perquè sí!”, es podrà veure a la sala d’exposicions de La Pedrera, des de l’11 de març fins al 13 de juliol.

La mostra, comissariada per Laura Terré, presenta la seva trajectòria vital i creativa lligant tot el seu univers: amics, plaers, idees, espais estimats. Un viatge en el temps, des dels difícils anys 60 passant per la transició democràtica, fins arribar a l’actualitat. Sens dubte, Colita és un dels referents indiscutibles de la fotografia catalana contemporània.

La seva obra, no és simplement un document de la realitat, sinó la projecció de les seves experiències i opinions. Allunyada de l’artifici i de tota pretensió artística, conforma un corpus vital que recull mig segle de la nostra història recent. El seu temperament, criteri ferm i claredat d’idees impregnen tot el seu treball, on les fronteres entre encàrrecs professionals i sèries personals sovint es dilueixen.

“Colita, perquè sí!” presenta 107 imatges i documentació gràfica diversa que ofereix una retrospectiva completa de la seva obra i posa de manifest la versatilitat del seu treball a través de la seva mirada carregada d’intenció i humor: des del món del flamenc a la lluita feminista, el cinema, la Nova Cançó, la Gauche Divine, el món de l’espectacle o la vida a la seva ciutat, Barcelona.

En el marc de les activitats paral·leles entorn a l’exposició s’organitzarà: un diàleg entre la pròpia fotògrafa i Maruja Torres i una taula rodona entorn l’obra de Colita, per tal d’endinsar-nos a la seva trajectòria vital i professional; amb Laura Terré, Enric Majó, Ferran Sales i Pilar Aymerich.

Entrades populars