Tots els premis ACCA 2013 a les millors propostes d'art de l'any #premis #ca


L'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA) ha concedit els premis ACCA 2013. El guardó la millor exposició d'art contemporani del 2013 a la mostra 'Jo em rebel·lo, nosaltres existim' de la Fundació Palau. L'exposició, pensada i coordinada per l'escriptor Martí Sales i pel director de la Fundació, Pere Almeda, es podrà veure fins al 30 de març. La mostra reuneix propostes d'artistes, pensadors i activistes, així com de col·lectius i organitzacions que a través de la seva obra o acció promouen noves maneres de transformació social i política./acn


EXPOSICIONS d’art contemporani

Premi a l’exposició Alberto García-Alix. Autoretrat, comissariada per Nicolás Combarro i presentada a la Virreina entre el 7 de febrer i el 5 de maig de 2013.

Premi a l’exposició Jo em rebel·lo. Nosaltres existim, comissariada per Martí Sales i Pere Almeda, presentada a la Fundació Palau, Caldes d’Estrac, entre el 12 d’octubre de 2013 i el 2 de febrer de 2014.

EXPOSICIONS de recerca històrica

Premi a l’exposició Japonisme. La fascinació per l’art japonès, comissariada per Ricard Bru, presentada al CaixaFòrum de Barcelona entre el 14 de juny i el 15 de setembre de 2013.

GALERIES d’Art Contemporani

Premi a la Galeria Alejandro Sales, de Barcelona, per l’exposició “Anónimo e impropio” de l’artista Carmen Calvo, presentada entre el 26 de setembre i el 9 de novembre de 2013.

GALERIES d’Art modern i recerca històrica

Premi al Palau Antiguitats per l’exposició “Joaquín Torres-García i Barcelona, 1891-1919”, presentada entre el 16 d’octubre de 2013 i el 7 de febrer de 2014.

INICIATIVES

Premi a la recuperació del mural que Joan Miró i Joan Gardy Artigas havien realitzat l’any 1978 per a la seu d’IBM a Barcelona i que ara s’ha instal·lat al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

ESPAIS  de Producció i creació

Premi a la programació de l’espai CA Tarragona Centre d’Art portada a terme per Cristian Añó, Cèlia del Diego i Jordi Ribas entre els anys 2012 i 2013.

LLIBRES

Premi al llibre Caravaggio 400 anys després, editat per Rosa Maria Subirana Rebull, Joan Ramon Triadó  i Anna Valluguera i publicat pel servei de publicacions de la Universitat de Barcelona.

REVISTES

Premi a la revista Artiga. Revista d’art i pensament, que dirigeix Assumpta Rosés.

PRODUCCIONS ÀUDIOVISUALS

Premi al documental “MACBA: la dreta, l’esquerra i els rics”, obra de SUB (Societat U de Barcelona), formada per Tere Badia, Octavi Comeron, Jorge Luis Marzo, Montse Romaní i Guillermo Trujillano.

PROMOCIÓ DE L’ART CATALÀ A L’ESTRANGER

Premi a l’exposició Tàpies. Lo sguardo dell’artista, comissariada per Toni Tàpies, Natasha Hébert, Daniela Ferretti i Axel Vervoordt, presentada al Palazzo Fortuny de Venècia entre l’1 de juny i el 24 de novembre de 2013.

Més informació: http://acca.cat/premis-acca/

Comentaris

Entrades populars