Vuit artistes inauguren la Biennal 2014 a Sant Cugat del Vallès #ca #fires

Avui dimecres, dia 2 d’abril a les 19 h., té lloc l’acte oficial de la inauguració de la XIX Biennal d’Art Contemporani Català, itinerant per Catalunya. Després d’una convocatòria àmpliament repartida de tot el territori català a la qual hi varen concórrer 68 artistes, el jurat va seleccionar vuit joves creadors com a exponents de les últimes tendències plàstiques a Catalunya. Amb aquests artistes es fa una mostra itinerant per diferents indrets del nostre país.

Els artistes són: Albert Arribas i Forcada, nascut a Barcelona, viu a Blanes. Carles Azcón i Jutglà, nascut a Canberra –Austràlia-, viu a Cardedeu. Xiana Gómez i Díaz, nascuda a Lugo, viu a Barcelona. Sergio Mesa i Fernández, neix i viu a Manresa. Míriam Rialp i Bonet, neix i viu a Santa Coloma de Queralt, Irene Solà i Sáez, nascuda a Vic, viu a Malla. Bernat Soler i Mañé, neix i viu a Vilanova i la Geltrú i Ruth Sòria i Vidal, nascuda a Santa Coloma de Gramenet, viu a Badalona.

El jurat format per Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat, Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo; Arnau Puig, crític d’art, historiador i filòsof; Dra. Mar Redondo, Vice-degana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Aureli Ruíz, artista plàstic i visual de Reus, els ha escollit per la seva qualitat i excel·lència.

Les circumstàncies objectives i psicològiques actuals feien molt difícil poder mantindré viva aquesta Biennal, que és la més antiga de l’estat espanyol, però s’ha aconseguit tirar-la endavant amb el suport d’intel·lectuals i determinades administracions, públiques i privades, ja que s’ha considerat que l’art és un entramat que forma part de l’evolució de l’ésser humà, i més encara en aquests temps de crisi, on ens cal una reflexió dels valors.

Al catàleg, el jurat diu: “... als joves d’avui, els cal una plataforma que els obri camins ja que d’ells depèn el futur de Catalunya...”

Com a novetat d’aquest any, apostant per una obertura del procés i tot fent ús de les tecnologies al nostre abast, a l’exposició hi haurà una vídeo-instal·lació que permetrà consultar el total de les propostes que ha rebut la convocatòria i les obres seleccionades.

També es pot consultar a la xarxa a Facebook, Twitter, You tube, Flickr, Vimeo, Issuu.... i a la web http://www.canals-art.com/biennaldart.html

http://www.facebook.com/home.php?ref=hp#!/pages/XVIII-Biennal-dArt-Contemporani-Catal%C3%A0-2012/292714667422566

Organització

La Biennal d’Art Contemporani Català 2014 està organitzada per Canals-Galeria d’Art, amb la col·laboració del Museu de Sant Cugat i l’Ajuntament de Sant Cugat, i el suport de la Generalitat de Catalunya i d’altres institucions públiques i privades.
 
Canals-Galeria d’Art,
Carrer de la Creu, 16
08172 Sant Cugat -Barcelona-
www.canals-art.com

Entrades populars