ARQUITECTIVES | Tallers d'art i ciutat a Palma


Es Baluard  (Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma) acull des del 2 de juliol i al llarg d'aquest i del mes d'agost una sèrie de tallers organitzats per Arquitectives, col·lectiu associat d'Es Baluard. Arquitectives és una entitat que es dedica a la promoció de la cultura arquitectònica, urbanística i del medi ambient construït.

TALLER 1: DINS LA MURADA
Divendres 4 de juliol
D’11:00 a 13:00 h.
Com es construïen les murades de la ciutat? Quins eren els seus elements característics? Quines conseqüències tenien dins l’estructura urbana? Des de la seva fundació, Palma ha estat testimoni de l’aixecament de quatre recintes emmurallats. Veniu a construir el cinquè?

TALLER 2: ARQUITECTOURS AL PUIG DE SANT PERE
Dimecres 16 de juliol
D’11:00 a 13:00 h.
Amb l’objectiu de dissenyar un plànol alternatiu de la zona, aprendrem a detectar les olors, els sons, els efectes de la llum i, per què no, els sabors de la barriada i investigarem si els sentits que no acostumem a fer servir tant ens ajuden a reconèixer la ciutat i orientar-nos per ella.

TALLER 3: ENMARCANT EL BARRI
Dimecres 23 de juliol
D’11:00 a 13:00 h.
La ciutat és plena d'obres d'art, d'espais i racons que podríem penjar a les parets de casa, a manera d'espectaculars obres pictòriques. Durant el taller Emmarcant la ciutat, pretenem trobar aquests enquadraments amagats, atrapar en un marc i il·lustrar, a manera de reportatge fotogràfic, un nou punt de vista del nostre entorn urbà. És hora, doncs, d'armar-se de càmeres i obrir bé els ulls.

TALLER 4: EL BARRI AL MUSEU
Dimecres 30 de juliol
D’11:00 a 13:00 h.
Continuant amb la nostra fixació per convertir el barri en part del museu i el museu en part del barri, reinterpretarem la seva estructura a partir de material reciclat, apropant-nos a l’obra de Tadashi Kawamata, artista de la col·lecció del museu, i emprant les seves tècniques com a eina per a transformar el Puig de Sant Pere en una escultura.

TALLER 5: A PRENDRE L’OMBRA
Dimarts 5 d’agost
D’11:00 a 13:00 h.

Perquè es projecti una ombra necessitem tres elements: un focus de llum, un volum i una superfície on dibuixar-la. Un cop haguem reunit aquestes tres coses, estarem preparats per jugar amb l'espai, canviar-li la forma, tenyir-lo de colors... I trobar agradables racons per als calorosos matins d'estiu.

Lloc i horaris
Museu Es Baluard. Espai Arcs
D'11 a 13 h.
 

Es Baluard
Plaça Porta de Santa Catalina, 10
Palma 07012
http://www.esbaluard.org

Preu per taller: 15€ per participant
Abonament (4 tallers): 52€ per participant
*Descompte del 10% per a Amics de Es Baluard.
* Es reservaran 5 places a un preu de 2€ per a infants residents al barri del Puig de Sant Pere.

Grups
Infants de 5 a 12 anys
Els grups estaran formats per un màxim de 18 participants.
Imprescindible reservar.

Reserves a: difusio@esbaluard.org
Més informació: www.arquitectives.com


#familia #taller #infantil

Entrades populars