El documental català 'Desmuntant Leonardo' ja supera el miler d'espectadors


El documental 'Desmuntant Leonardo' ja supera els mil espectadors

Malgrat que el film només es projecta en una sala de Barcelona, la dels Cinemes Girona, més d'un miler de persones ja han vist el documental català 'Desmuntant Leonardo', un projecte finançat de manera popular, amb aportacions voluntàries de micro-mecenatge. El film, produit per Pilar Montoliu i dirigit per Daniel de la Orden i Marc Pujolar, compta amb l'assessorament de l'Institut Nova Història i amb la col·laboració de nombrosos experts, com ara José Luis Espejo, Jordi Bilbeny o Lluis Racionero, entre molts altres. 

L'espectació que ha aixecat el documental 'Desmuntant Leonardo', que ja ha esdevingut un dels èxits cinematogràfics de l'estiu a la ciutat, es va fer evident des del mateix dia de la pre-estrena, quan els Cinemes Girona va haver d'ampliar l'horari i els dies de projecció per poder acollir la forta demanda d'espectadors. En aquest sentit, l'empresa ja ha anunciat que el documental es continuarà projectant a la seva sala del carrer Girona fins a finals d'agost.  

'Desmuntant Leonardo', recull les opinions i hipòtesis de diversos investigadors sobre la figura de Leonardo da Vinci i les compara amb la controvertida teoria vigent fins al moment. Així, al documental es relaciona l'artista de manera directa amb la casa reial catalana i amb el Monestir de Montserrat, en una època en la qual el Vaticà estava dirigit per papes valencians i mitja Itàlia pertanyia a la corona catalano-aragonesa.

Tal com assegura Jordi Bilbeny, cap de recerca de l'Institut Nova Història, "per poder descobrir la veritable identitat de Leonardo, calia desmuntar el personatge que ens dibuixa la teoria oficial, plena de contradiccions i incongruències". Al documental, els estudiosos ens expliquen perquè el pintor florentí es va relacionar tan de prop amb les princeses de la Cort de Nàpols o va mantenir relacions tan directes amb un Vaticà dominat per catalans. A l'audiovisual també es fa referència a les obres del genial artista, i s'identifica la Mona Lisa amb Isabel d'Aragó i les muntanyes que l'envolten al seu famós retrat amb Montserrat. Pels investigadors del documental, l'artista podria haver estat vivint i treballant durant alguns anys a Catalunya, on Leonardo mantenia sòlids lligams familiars.

Consulteu els horaris al web dels Cinemes Girona fent clic aquí. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Propera estrena del documental 'Desmuntant Leonardo'

TRÀILER OFICIAL (amb subtítols anglès, italià i castellà)
http://www.inh.cat/articles/-estrena-Desmuntant-Leonardo

PÀGINA FACEBOOK DESMUNTANT LEONARDO
https://www.facebook.com/desmuntantleonardo

DOCUMENTS I ARTICLES PUBLICATS SOBRE LLEONARD
http://www.inh.cat/projectes/lleonard

#videos #cinema #història 


Entrades populars