Presentació del projecte cultural 'Espai Antoni Ferrer' al Castell Hospitaler de l'Espluga Calba


L'Ajuntament de l'Espluga Calba (Lleida) ha impulsat la creació de l'Espai Antoni Ferrer, ubicat al castell hospitaler de l'Espluga Calba, projecte cultural presentat per l'investigador Jordi Salat Orteu, amb l'objectiu de fomentar l'oferta cultural del patrimoni històric del municipi. L'Espai Antoni Ferrer' preveu establir contactes culturals entre Catalunya i Amèrica, així com aprofundir en el coneixement de personatges i temàtiques, històriques i actuals, que hi estan relacionats. També inclou una sala d'exposicións artístiques.

- Presentació: Diumenge dia 20 de Juliol, a les 13:30 h, al castell de l'Espluga Calba ( Lleida)

- Visites guiades gratuites al castell: A les 11:00 h i a les 12:00 h es farà una visita guiada al castell amb els tres guies que té assignats l'Ajuntament.

Presentació del projecte cultural Espai Antoni Ferrer, dedicat a aquest espluguenc que va acompanyar a Cristòfor Colom en el segon viatge a Amèrica.

Tindrà lloc la conferència Cristòfor Colom, Catalunya, Tarragona i l'Espluga Calba, en la qual es parlarà de dos catalans que van anar en el segon viatge a Amèrica sortit des del port de Barcelona el 1493: Miquel ballester de Tarragona i Antoni Ferrer de l'Espluga Calba. La xerrada serà plantejada com a homenatge a quatre historiadors:

- Luis de Ulloa y Cisneros,
- Pere Català Roca,
- Caius Parellada Cardellach
- Ernest Vallhonrat Llurba,

Han confirmat la seva assistència:

Sra. Maria Carme Dalmau, vídua de l'historiador Pere Català Roca. L'historiador que va descobrir que l'espluguenc Antoni Ferrer havia estat uns dels passatgers Índies del segon viatge de Colom.

Sra. Visitación Juárez, vídua de l'historiador Ernest Vallhonrat Llurba, promotor de l'Espai Miquel Ballester a Tarragona.

Srta. Mercè Toldrà, Responsable de l'Espai Miquel Ballester del Museu del Port de Tarragona

Srta. Roser Parellada, filla de l'historiador Caius Parellada Cardellach, investigador que va fer importants tasques sobre fets històrics relacionats amb la catalanitat de Colom, i sobre l'obra d'investigació de l'historiador peruà Luis de Ulloa y Cisneros, autor del llibre "Colom fou català"

També es podrà gaudir de l'Exposició de pintura d'Antoni Font Monpart

Més informació:

Espai Antoni Ferrer
Castell Hospitaler de l'Espluga Calba
Espluga Calba (Lleida)
http://www.espaiantoniferrer.cat/

#inauguracions #exposicions #patrimoni

Entrades populars