El PP amenaça l'AVL si accepta que valencià i català son la mateixa llengua

Alberto Fabra

El Govern valència, en mans de la formació nacionalista espanyola PP, amenaça l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) de deixar-la sense pressupost si no canvia la definició de valència com a modalitat del català que recull al seu Diccionari.

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, María José Català, ha afirmat avui que deixar a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) sense pressupost per al 2015 és "una opció". Ho ha dit en el curs d'una roda de premsa, en ser preguntada sobre si el Govern valencià es planteja eliminar el finançament d'aquesta institució, en el curs d'una roda de premsa.

El Consell vol que l'entitat canviï la definició de valencià com català que recull el seu Diccionari, un assumpte en què Català ha advocat pel diàleg com a "primera via".

"Deixar a l'Acadèmia Valenciana la Llengua sense assignació pressupostària és una opció, però no estem treballant en ella,sinó en la de la modificació d'aquesta definició per la via del consens i el diàleg", ha conclòs la consellera valenciana.

Entrades populars