El projecte Emergents.0 obre convocatòria 2015 i estrena webEmergents.0 és un projecte de difusió artística que dóna suport a creadors que per qualsevol motiu són poc coneguts o no formen part del circuït comercial, mitjançant la concessió d'un espai expositiu distant del concepte clàssic.

Així, comerços i carrers del poble de Cal Rosal es converteixen en galeries i escenaris, acollint tot tipus de propostes, des de pintura, escultura o fotografia, passant per instal·lacions, videoart, performance, actuacions musicals,etc.

La mostra d'art, exposada anualment desde 2011, cerca trencar amb els convencionalismes, apropant l'art al públic i creant una experiència artística més interactiva entre obra-persones-espai.

Emergents.0 és una branca de Konvent.0, projecte artístic iniciat l'any 2005 al convent de Cal Rosal amb l'objectiu d'aglutinar i gestionar els artistes de la comarca berguedana i altres localitats de la Catalunya Central, així com generar un diàleg entre artista, espai i societat.

Al llarg dels anys i partint des de la base de centenars de projectes realitzats, Konvent s'ha anat consolidant com a col·lectiu articulador i integrador de projectes multidisciplinaris, convertint-se en el centre creatiu i neuràlgic de la Catalunya Central i, no obstant això, seguint sent un projecte en constant evolució.

L'any 2011, fruit d'aquest procés evolutiu, sorgeix la necessitat d'expandir el concepte "konvent" i neix Emergents.0 amb l'objectiu de traspassar els murs de l'edifici i apropar l'art al poble de Cal Rosal, trencant tots els convencionalismes galerístics i convertint diferents comerços en espais expositius.

Direcció: Jennifer i Sheila Moreno

#ca #tallers #centres #agenda 

Entrades populars