Els governs de Catalunya i les Illes signaran un conveni per a la promoció de la cultura

El govern de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya firmaran aquesta setmana un conveni marc en matèria cultural, que donarà representació a les Illes a l'Institut Ramon Llull, i pel qual podran també ser presents a l'Institut Català de les Empreses Culturals i a Institució de les Lletres Catalanes. Aquesta és la principal conclusió de la reunió que han fet avui entre els consellers del govern de les lles, Marc Pons (Presidència) i Esperança Camps (Participació, Transparència i Cultura), i el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, a Palma.

L'objectiu d'aquesta trobada era posar les bases per a reconstruir la relació entre ambdues administracions i començar a treballar conjuntament en matèria cultural. 'Venim d'una època de foscor en la col·laboració Illes Balears-Catalunya, i avui hem encès una espelma que donarà llum al camí que iniciam de manera conjunta' ha recalcat Marc Pons.
En aquest sentit, Mascarell ha afirmat que això ha estat possible gràcies al recent canvi polític al govern balear, procés que a permès recuperar els lligams entre ambdues comunitats i que potenciarà el 'treball en col·laboració' del món de la creació i de les empreses culturals.

Precisament, la consellera Esperança Camps ha destacat que els autors de les Illes valoren positivament el reingrés a l'Institut Ramon Llull per la possibilitat d'intercanvi dins l'àmbit cultural comú. 'Hem posat les primeres pedres per a que els creadors illencs puguin ser visibles a Catalunya i que les Illes també puguin conèixer l'activitat cultural que es fa allà', ha dit.

Entrades populars