"Els temps dels almogàvers. La crònica de Ramon Muntaner" al MHC


Exposició "Els temps dels almogàvers. La crònica de Ramon Muntaner"

Museu d'Història de Catalunya, MHC (Barcelona)
Des del 23 de juliol fins al 23 de novembre de 2015.

L'exposició il·lustra uns moments importants de la història de la Corona d'Aragó durant els segles XIII i XIV a través de la figura i del relat que fa a la seva crònica Ramon Muntaner, testimoni i protagonista d'alguns d'ells. La mostra posa en evidència la particular interpretació que aquest en fa, sovint allunyada de la realitat i més d'acord amb la seva pròpia percepció personal, entre novel·la, autobiografia i visió idealitzada de la monarquia.

L'exposició dedica un apartat especial a explicar la història de la Companyia Catalana d'Orient, integrada per tropes d'almogàvers o soldats mercenaris d'origen català i aragonés, que, a principis del segle XVI, sembraren el terror i la desolació en terres de l'Imperi Bizantí.

Organitzada amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, l'exposició s'emmarca dins del programa d'activitats organitzades per commemorar els 750 anys del naixement del gran cronista medieval català Ramon Muntaner (1265-1336).

Del 23/07/2015 al 23/11/2015
De dimarts a dissabtes: de 10 a 19 h, dimecres: de 10 a 20 h, diumenges i festius: de 10 a 14.30 h, dilluns no festius: tancat

Museu d'Història de Catalunya (MHC)
Pl. de Pau Vila, 3 (Palau de Mar)
Tel. 93 2254700
Barcelona
http://www.mhcat.cat/

#història #ca #barcelona #catalunya #museus #agenda #exposicions 

Entrades populars