Convocatòria artistes europeus en residència The Spur - ETACEC 16-18CONVOCATÒRIA PER ARTISTES EUROPEUS EN RESIDÈNCIA
PROJECTE THE SPUR / ETACEC 16-18
 
 
En el marc de la convocatòria de l'Euroregió i Europa Creativa - Projectes de Cooperació, el projecte The Spur / ETACEC 16-18 posa en marxa un procés de selecció d'artistes europeus d'un estat membre de la Unió Europea per participar en el seu programa d'artistes en residència.
 
- Convocatòria

S'ofereixen 6 beques a 6 artistes en residència per a dur a terme treballs de recerca amb especial èmfasi en la investigació i els processos creatius. La residència amb mentoratge expert tindrà una durada de dos  mesos o vuit  setmanes i es durà a terme en un dels centres de la xarxa.

Els artistes visuals interessats han d'enviar el seu CV, un resum de la seva trajectòria artística, la proposta de projecte, detalls de les activitats relacionades amb diferents públics i una proposta de documentació del procés creatiu així com una llista de tres centres i espais de residència per ordre de preferència.
 
- Destinataris

Artistes visuals, majors d'edat, d'algun país membre de la Unió Europea.
 
- Dotació

S'atorgarà una beca de 3.600€ a cada artista destinada a investigació, dietes i desplaçaments (impostos inclosos).
 
- Termini de presentació

El termini de recepció de projectes restarà obert fins el 15 de novembre de 2016 (Inclòs).
 
- Resolució

La resolució del jurat es farà pública abans del 23 de desembre de 2016 a les pàgines web dels socis del projecte The Spur.
 
 
THE SPUR / ETACEC 16-18 és un projecte de creació d'una xarxa europea de cooperació formada per 7 organitzacions culturals que operen a escala local i internacional, amb predominança en el camp de les arts visuals. Té dos objectius fonamentals: d'una banda, desenvolupar projectes innovadors de reforçament de les capacitats professionals i mobilitat transnacional dels creadors, i especialment dels artistes visuals, que possibilitin una major orientació del sector cap a l'economia de la creativitat i l'exploració de nous models comercials i de treball. De l'altra, implementar processos de cogestió transnacional entre diferents organitzacions per tal de fomentar la col·laboració i la transferència de coneixement i, en conseqüència, generar un banc de recursos de gestió d'àmbit europeu exportables i reutilitzables, que ajudin a reforçar les capacitats professionals del sector.

The Spur / ETACEC 16-18 aplega els següents socis europeus: Girona: Ajuntament de Girona – Bòlit, Centre d'Art Contemoprani. Girona (www.bolit.cat), Albi: Le LAIT Art Centre, Tarn International Art Laboratory. Albi (www.centredartlelait.com), Palma: Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma (www.esbaluard.org), Montpellier: Bureau des Arts et des Territoires (www.bureau-arts-territoires.fr), Roma: Fondazione per l'arte onlus (www.fondazioneperlarte.org), Bratislava: Sputnik Oz (www.amtproject.sk), Euroregion Pyrenees Mediterranean (EGTC) (www.euroregio.eu).
 

Descarrega les bases aquí
Més informació aquí
 
Bòlit
Centre d'Art Contemporani. Girona

Plaça del Vi 1 17004 Girona
Tel. 972 427 627
www.bolit.cat

#agenda #beques #artistes #museus #girona #catalunya

Entrades populars