La maduresa del dibuix | Galeria Sicart | Vilafranca del Penedès, CatalunyaPatricio Vélez. Diseminaciones (2008)


Exposició: 17.12.2016 – 04.02.2017
Galeria Sicart

Sergi Aguilar (Barcelona, 1946)
Rosa Amorós (Barcelona, 1945)
Alfons Borrell (Sabadell, Barcelona, 1931)
Yamandú Canosa (Montevideo, Uruguay, 1.954)
Joaquim Chancho (Riudoms, Tarragona, 1943)
Evru (Barcelona, 1946)
Antoni Llena (Barcelona, 1942)
Isidre Manils (Mollet del Vallès, Barcelona, 1948)
Antoni Marquès (Sabadell, 1956)
Aureli Ruiz (Reus, Tarragona,1959)
Susana Solano (Barcelona, 1946)
Patricio Vélez (Quito, Ecuador, 1.945)

L'exposició La maduresa del dibuix vol ser un petit homenatge als artistes que, des de fa dècades, tenen en la perseverança de la feina al taller, el seu dia a dia. Aliens als canvis del mercat, a les presses, a la intermitència de les exposicions, a la lleugeresa de les modes o les crisis econòmiques.

Un homenatge, per tant, a la persistència i al compromís amb la creació. Tot i que les línies habituals de treball dels artistes seleccionats puguin ser la pintura, l'escultura o la ceràmica, el collage o la fotografia, o qualsevol de les tècniques mixtes, en aquesta exposició tenen en el dibuix el punt de connexió.

L'elecció del dibuix com a fil conductor ve donada pel fet que, des de fa temps, el dibuix no només s'entén com a treball preparatori sinó com a obra final per a la majoria dels artistes, i així ho entenen els participants en aquesta exposició, sigui sobre paper, tela o esgrafiat a la paret; utilitzin llapis, bolígrafs o carbonets; tintes, olis o aquarel·les, fotocòpies, alumini o acer inoxidable.

Aquests últims anys hi ha hagut una gran eclosió d'aquesta tècnica en el mercat fonamentada bàsicament per la crisi econòmica i tenint com a protagonistes majoritaris els artistes més joves. A La maduresa del dibuix es poden constatar les influències dels artistes nascuts a les dècades dels 30, 40 i 50 del segle passat sobre aquestes noves generacions.

Aquesta exposició no hauria estat possible sense la col·laboració de les galeries Joan Prats i A34, i de tots els artistes participants.


Galeria Sicart
C/ de la Font, 44
08720 Vilafranca del Penedès, Catalunya


#exposicions #dibuix #catalunya #agenda #galeries #nadal #europe #ca Enviat amb Mailtrack

Comentaris

Entrades populars