' Autogestió ', un projecte a càrrec d'Antonio Ortega a la Fundació Joan Miró


Autogestió
16 de febrer – 21 de maig de 2017
Comissari: Antonio Ortega
Amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell

La Fundació Joan Miró presenta Autogestió, una genealogia de les pràctiques do-it-yourself des dels artistes pioners dels anys seixanta fins a l'actualitat.

Comissariada per l'artista Antonio Ortega, la mostra ofereix una mirada històrica a les actituds i els posicionaments autogestionaris en l'art contemporani. Es tracta d'una selecció personal d'artistes que han incorporat a la seva dinàmica de treball un gir amb el qual apoderar-se i vetllar per l'autoritat del seu propi relat. Amb el suport de la Fundació Banc Sabadell, l'exposició reuneix una seixantena d'obres d'artistes com Esther Ferrer, Joan Hernández Pijuan, Michelangelo Pistoletto, Sílvia Gubern, Cesare Pietroiusti, Jiři Kovanda, Henk Peeters i François Curlet, entre d'altres.

La selecció es desplega en quatre espais que aborden des de treballs realitzats a partir d'un posicionament en l'autogestió fins a exemples d'artistes que han naturalitzat aquestes pràctiques, passant per l'exploració dels gestos espontanis d'apoderament i de contestació al sistema artístic que han assajat alguns creadors al llarg del període examinat. La mostra inclou pintura, escultura, dibuix, fotografia i vídeo, així com quatre instal·lacions i intervencions en les quals han treballat directament a les sales els artistes Adam Nankervis, Laura Porter i Mariona Moncunill. Entre d'altres documents, Autogestió incorpora també un còmic en què Carla Fernández esbossa la relació entre l'art i la vida a l'obra de Gustav Metzger, precursor de l'autogestió com a pràctica artística. L'exposició recull, a més, la desena de reproduccions a l'oli que Pere Llobera ha pintat per il·lustrar la publicació que acompanya la mostra.


Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona, Catalunya
www.fmirobcn.org

#museus #agenda #exposicions #barcelona #catalunya #inauguracions #catalunya

Entrades populars