El nou programa "ART PERTOT" dona suport a la creació de joves de Catalunya, Balears i Catalunya Nord

Resultat d'imatges de art per tot

El nou programa "ART PERTOT" donarà suport a la creació emergent de joves de Catalunya, les Illes Balears i la Catalunya Nord. Els participants en la presentació d'Art Pertot. La Direcció General de Joventut, l’Institut Balear de la Joventut, l’associació Inund’Art de Girona i l’associació Shandynamiques de Cervera (Catalunya Nord) signen un acord de col·laboració per impulsar la proposta. ART PERTOT promourà intervencions en els espais públics per part d’artistes joves

La Direcció General de Joventut, l’Institut Balear de la Joventut, l’Associació Inund’Art de Girona i l’associació Shandynamiques de Cervera (Catalunya Nord) impulsen conjuntament el nou programa ART PERTOT amb la voluntat de donar suport a la creació emergent del jovent. El projecte pretén intercanviar artistes joves per desenvolupar projectes d’intervenció a l’espai públic en cadascuns dels festivals existents a cada territori: Inund’art (Girona), al Certamen d’Arts Visuals de les Illes Balears (Palma de Mallorca) i Manifestation d’Art Public de Cervera (Catalunya Nord).

En un moment on el panorama artístic s’obre més enllà de les nostres fronteres, els responsables del programa evidencien la necessitat per part dels joves creadors de conèixer altres contextos artístics, una necessitat que no tan sols es planteja com una eina de difusió i de promoció dels seus projectes, sinó com una eina de formació bàsica que l’ajudi a la seva professionalització.

Durant la presentació que s’ha fet aquest matí a l’edifici de la Generalitat a Girona, la directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha destacat la importància d’interrelacionar i descobrir nous espais de creació, i ha explicat que ART PERTOT vol connectar joves creadors amb la ciutadania a través de l’espai públic, posar en valor el treball en xarxa de territoris i organitzacions, i posar en valor l’experiència formativa que representa el programa.

Per la seva banda, el director de l’Institut Balear de la Joventut, Joan Ferrà, ha explicat que des de les Illes sovint és complicat aconseguir la professionalització dels joves artistes i que ART PERTOT respon a les seves necessitats en aquesta línia.

La directora artística d’Inund’Art, Raquel Moron, ha defensat la necessitat de fer més forta la xarxa entre els artistes i que el projecte perduri en el temps; mentre que el president de l’associació Shandynamiques, Georges Cazenove, ha convidat els artistes a esborrar fronteres.

ART PERTOT es crea amb una clara voluntat de treball en xarxa i de col·laboració interterritorial que apropi la creació emergent i sigui una eina que impulsi el públic potencial de les diferents regions als festivals per contribuir també a un turisme de qualitat sostenible, artístic i cultural.

D’aquesta manera, el o la jove seleccionat a cada certamen territorial podrà participar als altres dos festivals i oferir la seva proposta creativa adaptada al context. El Festival Inund’Art a Girona se celebrarà els dies 2, 3 i 4 de juny, el MAP / Manifestation d’Art Public # 6 de Shandynamiques, tindrà lloc a Cervera (Catalunya Nord) del 25 de juny al 24 de setembre; i el Certament d’Arts Visuals se celebrarà a Palma, a les Illes Balears, al mes de setembre. Cada part organitzadora es farà càrrec del desplaçament de la persona jove, de la manutenció, i d’una part de la producció artística.


+ info:
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/298697/ca/programa-art-donara-suport-creacio-emergent-joves-catalunya-illes-balears-nord.do





#catalunya #beques #catalunya #balears #catnord #premis #gestio #artistes

Entrades populars